Архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон очолив Європейський Екзархат

Сьогодні відбулося засідання Священного Синоду УПЦ КП

На засіданні серед іншого говорили про організацію церковного управління парафій Української Православної Церкви Київського Патріархату в Європі.

В результаті ухвалили утворити Європейський Екзархат Української Православної Церкви Київського Патріархату і включити до його складу Паризьку єпархію та парафії УПЦ КП в країнах Європейського Союзу та у Швейцарській Конфедерації.

Виконувачем обов’язків Екзарха Європи став Преосвященний Іларіон, архієпископ Рівненський і Острозький, голова Синодального управління зовнішніх церковних зв’язків.

В складі УПЦ КП в Європі станом на 13 травня 2017 р. утворено 44 парафії: Нідерланди – 2, Угорщина – 1, Італія – 8, Франція – 6, Швеція – 5, Німеччина – 6, Іспанія – 3, Португалія – 5, Чехія – 1, Великобританія – 1, Литва – 1, Фінляндія – 1, Австрія – 1, Словенія – 1, Греція – 1, Швейцарія – 1.

У Франції діє єпархія на чолі з Преосвященним Михаїлом, митрополитом Паризьким. Інші парафії перебувають в архіпастирському керівництві Преосвященного Іларіона, архієпископа Рівненського і Острозького, голови Синодального управління зовнішніх церковних зв’язків.         

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень