Архієпископ Іларіон відзначив 6-ту річницю у Рівному і вручив медаль – Зимі (ФОТО/ВІДЕО)

Вигукували «Аксіос!»

Не всі знають, що Іван Зима – головний лікар Рівненської обласної лікарні – має здолбунівське коріння.

Як повідомляє Zdolbuniv.com

У суботу, 27 січня, служба у Свято-Воскресенському соборі Рівного була особливою.

 

Адже шість років тому в церковному житті Української православної церкви Київського Патріархату відбулась подія, яка стала знаковою для Рівненщини – рішенням Священного Синоду керуючим Рівненською єпархією з возведенням в сан архиєпископа був призначений владика Іларіон.

Архієпископ Іларіон (це та інші фото -- збільшуються)

Далі здолбунівське видання пише:

За ці шість років церква значно збільшила свій вплив на духовне життя нашого краю, продовжила славні традиції підтримки патріотичних заходів і виховання українців у любові до Бога і України.

Під час Революції Гідності священики Української церкви були поруч зі своїми вірними в найважчі дні боїв, а Михайлівський монастир у Києві став осереддям не лише духовного опору. Так само і на Рівненщині наша церква молитвами і справами допомагала «майданівцям».

З початком російсько-української війни рівненське священство, з благословіння владики Іларіона, приєдналось до волонтерського руху.

У храмах УПЦ КП молилися за перемогу і допомагали перемагати, збираючи кошти на ліки, бронежилети, форму нашим бійцям.

Зараз створена капеланська служба, і священики з Рівненщини допомагають на фронті не лише вірним УПЦ КП, а всім, хто потребує слова Божого в складних умовах війни.

Окремо Zdolbuniv.com виділяє важливий для всіх здолбунівчан аспект, хоча він, очевидно, зацікавить багатьох вірних УПЦ Рівненської області.

На передньому плані -- Іван Зима

Продовжуючи свій матеріал видання пише:

І недаремно саме в цей день медаль «За жертовність і любов до України», якою УПЦ КП нагороджує з 2015 року, отримав наш земляк, головний лікар Рівненської обласної клінічної лікарні Іван Зима.

У найважчі часи 2014-2015 року, коли на Сході у бійців не було ніяких аптечок, жодне звернення волонтерів до Івана Ярославовича не залишалося без уваги. Завжди була відповідь «Добре, я подумаю і передзвоню». І завжди питання вирішувалось.

Крім активної співпраці з волонтерськими групами, Іван Зима організовував колектив свого закладу на підтримку армії, ще до пільг бійцям АТО забезпечував лікування нашим першим пораненим ветеранам. Спокійний і уважний, намагався допомогти кожному, хто повернувся з війни.

Мало хто пам’ятає, але ще в 2004 році, під час першого «помаранчевого» Майдану, саме Іван Зима очолював групу здолбунівських лікарів, яка виявила бажання виїхати до Одещини для запобігання фальсифікаціям на виборах Президента України. Тому й активна допомога фронту в останні роки стала продовженням тодішньої активної громадянської позиції Івана Ярославовича.

Перегляньте це коротке відео

Щиро вітаємо Івана Зиму з заслуженою нагородою, і переконані, що в майбутній Українській Перемозі є й часточка вашої праці!

Радіо Трек приєднується до привітань

Аксіос!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень