Арештований з коронавірусом: у СІЗО на Буковині піднявся бунт (ФОТО 18+)

Є постраждалі

Фото ілюстративне. Зліва - приборкання бунту в якомусь із СІЗО, справа - Чернівецький слідчий ізолятор

Інцидент у Чернівецькому слідчому ізоляторі стався у ніч проти суботи, 25 квітня. Про нього написала Уповноважена з прав людини Людмила Денісова:

(...) близько 23 години 24 квітня, ув’язнені, які утримуються в установі, почали висловлювати масове невдоволення прийняттям до СІЗО новоприбулого ув’язненого з підтвердженим діагнозом – коронавірусна хвороба COVID-19.

За словами адміністрації установи («Чернівецький слідчий ізолятор» - ред.), ув’язнені виказували обурення, заклики до непокори та барикадувалися. У зв’язку з цим, 25 квітня о 6 годині ранку керівник установи оголосив збір особового складу по тривозі, - повідомляє Денісова.

Уже через дві години - під час зміни чергування - ув’язненні з трьох камер почали чинити опір працівникам ізолятора, коли ті намагалися увійти до камер, щоб провести перевірку. Тоді до арештованих застосували фізичну силу.

На знак протесту троє ув’язнених завдали собі тілесних ушкоджень, порізавши передпліччя, пише Денісова:

Один із в’язнів мав венозну кровотечу. Для надання йому допомоги викликали карету швидкої медичної допомоги, а сам в’язень був вивезений за межі СІЗО.

Наразі в установі проводиться службова перевірка. Поінформовано правоохоронні органи.

 

Хворий на коронавірусну хворобу COVID-19 на даний час перебуває в окремій камері, в ізольованому блоці, передбаченому для перебування осіб з підозрою/захворюванням на коронавірус. Стан його здоров’я задовільний.

[media=178990][media=178989]

До слова, у Департаменті з питань виконання кримінальних покарань повідомили, що двоє інспекторів СІЗО того ж дня звернулися із проханням про відпустку.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень