Аптечка на випадок радіаційного забруднення. Що треба тримати вдома

Список необхідного оприлюднили у Міністерстві охорони здоров’я

ФОТО Факти ICTV

Понад рік найбільша атомна стація Європи – Запорізька АЕС перебуває в окупації росіян. Ризики надзвичайних подій є вкрай високими.

Міністерство охорони здоров'я опублікувало перелік необхідних медикаментів, які треба тримати вдома на випадок катастрофи. Проте МОЗ наголошує:

Ця інформація стосується лише мешканців 50-кілометрової зони навколо ЗАЕС і не є релевантною для людей, що живуть поза цим радіусом.

Калій йодид

Калій йодид використовується, щоби в разі аварії на ядерних об’єктах зменшити негативний вплив радіоактивного йоду на щитоподібну залозу.

Приймати потрібну дозу калію йодиду потрібно тільки після офіційного оповіщення! Таке оповіщення проводиться місцевими органами виконавчої влади та ДСНС через засоби масової інформації.

Оптимально прийняти препарат після оповіщення за 6 і менше годин до надходження радіоактивної хмари, проте калій йодид залишається ефективним одночасно з надходженням «хмари» та через 6 годин після нього.

Не рекомендуємо приймання препарату через 24 годин після надходження хмари.

Алюмінієво-антацидні сорбенти

Така група засобів зазвичай має активну речовину – гідроксид алюмінію – і використовуються для прискорення нейтралізації, зв’язування та виведення радіонуклідів з організму і, таким чином, зниження ризику для здоров'я внаслідок їх надходження.

Альгінати

Активна речовина – натрію альгінат. Він створює захисний бар’єр на поверхні рідкого вмісту шлунку. Цей бар'єр запобігає всотуванню небезпечних речовин організмом.

Маска

Засіб фізичного захисту для зменшення потрапляння в організм небезпечних речовин.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень