«Анжеліка, маркіза янголів»: як виглядає зараз улюблениця мільйонів (ФОТО)

Ця роль стала її тріумфом і її ж крахом — після більш як 40 фільмів вона щоразу залишилася тією самою «Анжелікою»

Відомий французький фільм «Анжеліка, маркіза янголів», який вийшов у 1964 році,  подивилися мільйони людей по всьому світу. І кожен глядач безумовно запам’ятав головну героїню — неймовірну, зухвалу і надзвичайно красиву графиню Анжеліку де Пейрак, яку зіграла французька акторка Мішель Мерсьє.

Нині акторці — 84 роки. І саме ця роль для неї стала «і тріумфом, і прокляттям», як каже сама Мішель. 

Культову Стрічку знімали протягом 4 років і в один прекрасний день Мішель таки прокинулася знаменитою! З того самого дня жінки мріяли бути схожою на Анжеліку, а чоловіки просто божеволіли від її краси. У 25 років кіноакторці таки вдалося добитися неймовірної слави у рідній Франції.

Втім, успіх «Анжеліки» спричинив майбутній крах акторської кар'єри для Мішель. Згодом вона неодноразово, проте даремно намагалася змінити стереотип, аби її перестали пов'язувати з тією самою Анжелікою.

Акторка відверто розповідала, «Анжеліка» завадила її подальшій кар’єрі:

У Франції вирішили, ніби цей фільм настільки сильний, що всі можливі наступні роботи з моєю участю не сприйме глядач.

 

Наприклад, якщо я зіграю повію, то буду непереконливою. Якби це було до Анжеліки — о'кей, а після — ні…, — зізнавалася Мерсьє в інтер’ю журналістам.

Після закінчення останньої частини «Анжеліки», усі появи Мерсьє на екрані були малопомітні. Вона навіть переїхала до США й знялася там у фільмі, який, однак, не мав успіху.

— З одного боку, вона принесла мені неймовірну популярність, з іншого — режисери перестали бачити в мені когось іще, крім Анжеліки.

 

Тож Анжеліка для мене — і доля, і тріумф, і свого роду «прокляття», — підсумовує акторка.

Акторка нині

Зараз Мішель Мерсьє продовжує з'являтися на кінофестивалях з ретроспективами фільмів про Анжеліку. У 2006 році уряд Франції навіть вручив акторці Орден мистецтв та літератури. У 2000-х в її фільмографії налічується щонайменше три роботи.

Джерело: Телеграф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень