Антирейдерський аграрний штаб на Рівненщині продовжить роботу цього року

Як він працював торік, з якими скаргами зверталися аграрні господарства, розглянули під час чергового засідання

Торік відбулося 9 засідань антирейдерського аграрного штабу.

 - До нас зверталися аграрії з Рівненського, Зарічненського, Здолбунівського районів. Питання стосувалися вирішення конфліктів під час користування земельними ділянками або ж збирання врожаю. В результаті переговорів вдавалося знайти компроміс. І важливо, що домовленостей досягали мирним шляхом. Сподіваюся, що така робота аграрного штабу продовжиться й цього року, - звернувся до присутніх заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

У свою чергу фахівці Головного територіального управління юстиції в Рівненській області розповіли, що протягом минулого року на «гарячу» лінію оперативного штабу надійшло 5 повідомлень. Усім заявникам роз’яснили, як реагувати на протиправні дії сторонніх осіб.

Активною була й правопросвітницька робота. За словами заступника начальника ГТУЮ у Рівненській області з питань державної реєстрації Нелі Ковальової, відбулось майже півсотні виїздів у різні населені пункти області.

У результаті правники проконсультували 311 громадян, провели 62 зустрічі з організаціями та громадянами, провели 8 заходів з вуличного інформування мешканців районів щодо запобігання та захисту від протиправних посягань на земельні ділянки.

 - Ми роз’яснювали, як визнати договори недійсними, скасувати записи про державну реєстрацію речових прав, розповідали про порядок врегулювання спорів, що виникають між сторонами договорів оренди та порядок звернення за отриманням безоплатної правової допомоги тощо», - зазначила Неля Ковальова.

Нагадаємо, що антирейдерські аграрні штаби були створені у 2017 році в усіх регіонах країни за ініціативи Міністерства юстиції.

Гаряча лінія оперативного штабу захисту аграріїв від рейдерів на Рівненщині – (0362) 64-27-06.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень