Анорексія й фінансові труднощі: «Міс принцеса Україна» з Рівненщини розповіла про шлях до титулу (ФОТО)

«Я мала високий зріст з дитинства, навіть терпіла насмішки в школі через це» (с)

У грудні 27-річна Анна Стельмащук здобула титул «Міс принцеса України». Дівчина спростовує упередження щодо красунь – за її тендітними плечима низка випробувань: анорексії, сімейні труднощі через хворобу братика, переслідування з боку впливового чоловіка та фінансова нестабільність. Та й сам конкурс — це був справжній виклик, каже дівчина.

Анна народилася в Костополі, де нині й проживає. Свою кар’єру моделі розпочала в 15 років, - пише «Рівне вечірнє».

— Я мала високий зріст з дитинства, навіть терпіла насмішки в школі через це. Колись мама говорила мені: якщо хтось хоче нав’язати тобі якісь комплекси, то спитай себе, чому, і зрозумієш, як цьому протистояти. Якось я побачила рекламу модельного агентства «Панна». І хоча мені було всього 15 років, самостійно дісталася Рівного і пройшла проби. Мене взяли, чим згодом я похвалилася батькам. Правду кажучи, вони спершу не підтримали моїх прагнень, бо вважали модельний бізнес дуже нелегкою стезею. Це так і є, повірте. Бували дуже важкі періоди. Наприклад, я пережила дві анорексії.

За словами Анни, були моменти, коли сім’ї було фінансово дуже скрутно. Мама з вітчимом не мали можливості оплатити її навчання, адже виховували менших дітей — сестру та двох рідних братів. Один з братиків має тяжку недугу, тож левова частка сімейного бюджету йде на безкінечні реабілітації та лікування. Анна це розуміла і батьків не попрікала, вона вважає, що вони дали їй максимум, що могли. Тому зробила все можливе, щоб оплачувати своє навчання у вузі самостійно якомога швидше.

— Я заочно здобула економічну освіту. Мала контракти з модельними агентствами за кордоном — у Франції, Туреччині, Іспанії. Заробляючи чимало коштів, я купувала багато одягу і речей додому, я не знала, що таке відкладати, тому що це була ейфорія. Багато подорожувала, відвідала 22 країни. Щоправда, на островах не була — це поки нереалізована мрія. Але насправді не завжди ти повертаєшся додому з повним гаманцем. Адже за кордоном витрачаєш кошти на житло, платиш певний відсоток агентству.

Були періоди, коли Анні не надходили пропозиції на участь у рекламних зйомках. Проте й тоді вона не сиділа вдома, склавши руки. Дівчина йшла працювати продавцем-консультантом, пробувала себе в інших сферах, як-от торгівля криптовалютою.

— Роботи я не цуралася, бо по життю ніколи не мала корони. Я знала, що можу розраховувати лише на свої сили і маю утримувати себе самостійно, щоб не бути для батьків тягарем. Вважаю себе сильною жінкою. Це іноді заважає мені проявляти свою жіночність.

Костопільчанка стикнулася й з випробуваннями в особистому житті. Не страждаючи на відсутність уваги з боку чоловіків, вона не раз опинялася в ситуації, коли цю увагу їй просто нав’язували. Якось дівчина «впала в око» впливовому чоловіку.

— Я не можу сказати, хто це, бо в тій ситуації були замішані поліція та навіть СБУ. Тому кавалеру я не дала навіть шансу. Я одразу сказала, що між нами бути нічого не може.

 

Проте відмову він сприйняв вороже, влаштував переслідування, погрожував моїй сім’ї. Два місяці ми провели в страху і стресах, я боялася виходити з дому. Поки врешті він полишив надії.

Красуня подалася на проби на «Міс принцеса України» ще у 2020 році разом із подругою. Тоді в них взяли участь 200 дівчат. Тож дівчина дуже сумнівалася, що зможе потрапити до списку 50 кандидаток, яких відберуть для конкурсу. А потім через карантин конкурс взагалі скасували. Через рік, коли вона працювала ведучою на ютуб-каналі в Києві, її запросили на проби на «Міс принцеса України 2021». Анна Стельмащук разом з подругою за результатами першого туру пройшли у фінал.

— А потім постало інше питання — контракт чи фінал конкурсу. Мені запропонували знятися в рекламі та для каталогу в Угорщині. Розуміючи, що заробіток має першочергове значення в моїх обставинах, я вже готова була відмовитися від участі у фіналі. Бо поїздка збігалася по даті. Як раптом мені зателефонували і повідомили, що фінал переноситься з 4 на 11 грудня. Тобто я встигала і в рекламі знятися, і в конкурсі взяти участь.

Анна Стельмащук приїхала до Києва разом із подругою. Вони підтримували одна одну протягом усього фіналу. Подруга навіть привезла їй три пари туфель про всяк випадок, бо Анна не була впевнена, що її взуття достатньо міцне, щоб витримати всі навантаження.

— Сам фінал супроводжувався безліччю стресів. Так, мені не підійшов купальник для участі в конкурсі. Підходящий привезли в останню хвилину, коли вже потрібно було виходити на сцену. Під час одного з виходів я загнала собі в п’ятку занозу з дерев’яної сцени. Боліло страшенно, знеболювального не було. Хореограф подивилася на рану і вжахнулася, а потім сказала: «Анно, ти маєш стиснути зуби і вийти, попри все». Чотири години я була на сцені з занозою, терплячи біль. Третє випробування — сукня, яка розірвалася на мені. Вона була прекрасною, але навіть шпильками її неможливо було закріпити. І увесь мій вихід я робила все можливе, щоб вона не впала з мене прямісінько на сцені. Тож коли оголосили переможницю, то я була просто в шоці. Бо вже готувала себе морально до поразки.

Анна стала «Міс Принцеса України 2021», а її подруга — віце-міс. Призовий фонд конкурсу становив 600 тисяч гривень. Проте їх мають розділити між шістьма фіналістками, які посіли призові місця. Анні має дістатися найбільша частка призу, проте яка саме — досі не розголошують. Дівчина вже знає, що хоче зробити з цими грішми:

— Планую придбати в Рівному квартиру, взявши іпотеку. Також думаю про купівлю прибуткових акцій. А ще планую поїхати до Туреччини, адже зараз займаюся продажем фітнес-костюмів і хочу приділити цій справі більше уваги.

Автор: Дарина Гузенкова

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень