Аномалії, які вже не дивують: синоптики розповіли, коли в Україну увірветься нестерпна спека

Загалом погода влітку буде нестійкою

Сильна спека з різкими перепадами температур цього літа очікується в Україні. Такий прогноз на літо-2022 ще за життя дав відомий український синоптик Леонід Горбань.

Червень буде теплим, але погода буде різко змінюватися. За короткий час можливі переходи від нестерпної спеки до похолодання з дощами та грозами.

Липень у порівнянні з червнем буде більш холодний. Другий місяць літа в Україні спочатку буде дощовим, проте вже у середині липня повернеться тепло. В кінці місяця очікуються опади, які потім поступляться місцем теплу.

Останній місяць літа не порадує українців рясними дощами, у серпні буде дуже спекотно, через що може початися посуха. Лише в середині та наприкінці місяця може трохи задощити.

Тим часом  кліматологиня Світлана Бойченко зауважила, що попри спекотне літо, великої посухи в Україні не повинно бути. За її прогнозом, цього року у літні місяці очікується більше дощів, ніж раніше.

Останні тенденції такі, що температура влітку буде триматися вище за норму. Причому якщо раніше спекотна погода була характерною для липня – серпня, то зараз температурні рекорди перемістилися на червень, – розповіла Світлана Бойченко.

Джерело: Оbozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень