Аномальне для зими явище зафіксували в Україні

Що це означає

Напередодні Кропивницький накрила перша у цьому році гроза. Вона супроводжувалася випадінням дощу та сніжної крупи, яка нагадувала град, повідомили у місцевому гідрометцентрі.

Перші грози у лютому є аномалією, оскільки зазвичай таке явище спостерігається з квітня, а рідше з березня.

Синоптики Рівненського гідрометцентру зауважили, що схожа сніжна крупа вчора була й на Рівненщині. Однак, на щастя, обійшлося без гроз. 

За народним календарем, єдиним днем, коли може бути гроза серед зими, є Макарів день або Громовиця. За новим календарем цей день припадає на 19 січня. Коли ж гроза виникала у будь-який інший день зими, люди не раділи цьому. Оскільки вважали, що грім взимку – до війни, катастроф та катаклізмів. Також, за словами старожилів, зимова гроза віщує голодний рік.

Священники ж радять не вірити в знаки природи й не тлумачити їх по-своєму. Адже навіть священники, коли бачать якесь диво у святих місцях, не можуть точно сказати, який це знак – добрий чи поганий.

Природні явища – звичайні, не хотів би, щоб люди в них вірили. Краще вірити в Бога, ніж природі, – зауважив представник Рівненській єпархії Православної церкви України, отець Петро.

Нагадаємо, у січні Київ та область накрила снігова гроза.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень