Американські стратегічні бомбардувальники-ракетоносці вперше пролетіли над Україною (ФОТО/ВІДЕО)

Їхня місія – патрулювання та досягнення сумісності ВПС країн НАТО та партнерів

У Командуванні Повітряних Сил ЗС України повідомили, що два військові літаки ВПС США Боїнг B-52 Stratofortress вилетіли з авіабази Ферфорд у Великій Британії 4 вересня вранці.
 

Стратегічні бомбардувальники пролетіли над територією об’єднаної Європи, де їх супроводжували винищувачі ВПС країн НАТО та ключових партнерів Альянсу.
 

Близько опівдні літаки наблизились до українського повітряного простору. На кордоні з Польщею бомбардувальників США зустріли винищувачі бригад тактичної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України Су-27 та МіГ-29.

Українські військові льотчики перехопили естафету в польських колег на F-16 і забезпечили супровід через усю територію України від західного кордону до узбережжя Азовського моря та у зворотному напрямку.

Командування ВПС США в Європі прокоментувало навіщо 4 вересня стратегічні бомбардувальники США В-52 прилетіли до узбережжя Чорного моря біля адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом та почали кружляти між Мелітополем та Генічеськом:

Метою польоту групи американських стратегічних бомбардувальників B-52H 4 вересня було бажання "показати можливості щодо стримування Росії".

У Командуванні українських Повітряних Сил очікують, що така співпраця у сфері колективної безпеки продовжиться й надалі та буде лише посилюватися.

Нагадаємо, американські військові літаки вже пролітали над Україною цього року.

Так, пара стратегічних бомбардувальників ВПС США B-1B Lancer вилетіли з американської авіабази Елсворд, перелетіли через Атлантику, територію європейських країн та 29 травня перетнула повітряний простір України. Їх супровід також здійснювали українські винищувачі: пара Су-27 та пара МіГ-29.

Для довідки:
Боїнг B-52 Stratofortress – американський багатофункціональний важкий стратегічний бомбардувальник-ракетоносець. Він здатний нести звичайне, високоточне та ядерне озброєння, летіти на висоті понад 16 кілометрів. Його бойовий радіус перевищує 7 тисяч кілометрів. Нині на службі ВПС США перебуває 85 одиниць, ще 9 знаходяться в резерві.

Олександр Олехнович, Кореспондент АрміяInform

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень