«Алло! Ваш син потрапив до поліції»: впіймали шахрайку, яка обманювала рівнян

Вона виявилася мешканкою Житомирської області

Як повідомили з відділу комунікації управління поліції Рівненщини, 41-річна житомирянка працювала зі спільником, який вже майже три роки перебуває в ізоляторі тимчасового тримання Київської області за шахрайства.

Він з-за грат телефонував на випадково набрані номери стаціонарних телефонів. Розповідав людям на ішому кінці проводу про те, що буцімто їхній син, онук чи інший родич потрапив за бійку, ДТП чи інше порушення до поліції і, щоб "зам'яти" справу, пропонував заплатити за звільнення рідної людини. Вірили шахраю переважно пенсіонери і поспішали віддати гроші. За грошима приїжджала спільниця шахрая. Отримані кошти вона переказувала на банківську картку організатора афери або поповнювала його мобільний. Сама отримувала по 200 гривень за кожне вдале шахрайство.

Шахрайку затримали тернопільські поліцейські. Вона зізналася у тому, що ошукала 10 людей у Тернополі - загалом на 80 тисяч гривень. Окрім цього, від її рук потерпіли мешканці Житомирської, Рівненської та Київської областей. Тож поліція просить тих, кого ошукала житомирянка зі спільником, звертатися до поліції особисто чи за номером телефону 102.

А шахрайка тим часом перебуває у СІЗО. За частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України - шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому - їй загрожує штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. .

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень