Алкоголь, креми і навіть йогурти: експерти розповіли причини «драконівських» обмежень на перевезення рідини в літаках

Чому в літак не можна проносити рідини

В літак ручною поклажею не можна брати рідину, якщо вона не була куплена в магазині безмитної торгівлі «duty-free». 

За правилами, прийнятими в авіації, «рідина» – це не тільки вода, а й спиртні та інші напої, а також в’язкі речовини.

Це можуть бути улюблені парфуми чи крем для рук, молочні продукти тощо.

Рідини можна з обмеженнями перевозити у ручній поклажі, якщо вони правильно упаковані. Тюбики повинні бути не більше 100 мілілітрів, упаковані в прозорий пакет або косметичку.  Загальний об’єм рідини не повинен перевищувати одного літра на особу.

Обмеження на провезення рідин виникли через те, що під виглядом будь-якої рідини можна пронести легкозаймисті рідкі речовини або хімічні речовини, з яких можна створити вибухонебезпечну суміш.

Ці обмеження не поширюються на дітей віком до двох років – для них можна взяти з собою дитяче харчування та кисломолочну продукцію. Але є нюанс з дитячими сумішами – їх краще не готувати наперед, тому що так неможливо перевірити склад.

Обмеження також не поширюються на речовини, необхідні для харчування або лікування хворих на цукровий діабет 1 або 2 типу.

Що ж до багажного відділення, то там пасажири можуть провозити будь-яку кількість рідин та продуктів. Це можуть бути будь-які напої, гелі, креми, парфуми, сири тощо – звісно, з урахуванням обмеження щодо кількості продукту, вони для кожної країни свої.

До прикладу, якщо алкогольний напій має до 24% міцності, його кількість не обмежується взагалі. Напої міцністю від 24 до 70% можна перевозити з розрахунком не більше п’яти літрів на пасажира. Що ж до алкоголю, що має 70% і більше, то його провозити не можна взагалі.

Зокрема обмеження на алкоголь виникли через те, що етанол у складі швидко спалахує і може призвести до пожежі в літаку. Невелике загоряння можна загасити за допомогою вогнегасника, а велике вогнище на висоті десять тисяч кілометрів усунути буде набагато складніше.

Джерело: DIP

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень