Нацвідбір на Євробачення 2022: Паш перемогла, Kalush заявляє про можливі фальсифікації

12 лютого відбувся Нацвідбір на «Євробачення-2022»

На національному відборі на Євробачення-2022 перемогла співачка Аліна Паш. Вона у травні представлятиме Україну на міжнародному пісенному конкурсі в Італії.

Судді — Джамала, Тіна Кароль та Ярослав Лодигін — віддали співачці максимальні 8 балів, глядачі оцінили її — у 7.

На другому місці опинилися Kalush Orkestra з максимальним балом від глядачів, а на третьому місці — Wellboy. Окрім цих виконавців, участь у фіналі взяли Cloudless, Our Atlantic, Michael Soul, Barleben та Roxolana.

Після завершення конкурсу гурт Kalush Orchestra, який посів друге місце, заявив, що результати голосування глядачів могли бути сфальсифіковані.

Делегація гурту прийшла в оргкомітет конкурсу та аудиторської компанії PwC, яка відповідала за підрахунок глядацьких балів, з вимогою показати роздруківку з результатами, але отримала відмову.

«Ми підозрюємо, що результати голосування могли бути сфальсифіковані. Alina Pash могла отримати 6 балів від глядачів, а Wellboy — 7. З урахування того, що Kalush Orchestra отримали 8 балів від глядачів, ми б зрівнялися та перемогли, тому що при однаковій кількості голосів перемагає той, хто отримав більше балів від глядачів. Ми не виключаємо, що будемо звертатися до суду та вирішувати це питання в судовому порядку», — заявив Микола Кучерявий, менеджер Kalush Orchestra.

Згідно з правилами національного відбору на участь у пісенному конкурсі «Євробачення-2022» учасник чи учасниця не може бути допущений до конкурсу, якщо здійснював концертну діяльність на території країни-агресора, в Автономній Республіці Крим та/або на іншій окупованій території України після 15.03.2014.

У серпні 2015 року Паш відвідувала тимчасово окупований півострів.

Це стало відомо з її допису у Facebook, у якому співачка висловлювала незадоволення російським авіалініям.

У 2019 році ведуча Катя Осадча запитала в Паш про поїздку в Крим через російський кордон, на що та відповіла:

«На рахунок того, як ми туди летіли, на жаль, я не могла коригувати цей момент і була безсила у цьому випадку. Будучи тоді не такою медійною персоною, я не могла думати про такі наслідки, які можуть потім вилізти».

Аліна Паш запевнила «Суспільне», що її виступ в Криму відбувся «на приватному заході для українців».

Телеканал в свою чергу опублікував заяву, у якій зазначив, що не бачить у діях Паш порушень вимог.

Джерело: Слух, Свідомі,

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень