Алергія на холод - це діагноз чи омана?

Часто подібний стан не потребує лікування

Насправді діагнозу алергія на холод не існує. Адже як пояснюють лікарі, алергія – це реакція на потрапляння чужорідного білка в організм. Тому вплив температури повітря скоріше треба вважати гіперчутливістю. 

Холодова кропивниця — це шкірна алергічна реакція на низьку температуру, яка проявляється через 5-10 хв після впливу холоду. Вона може виникати при -4 ° C і нижче.

Алергологи зазначають, що так звана алергія на холод найчастіше спадковий фактор, й виникає на тлі соматичної патології. Зазвичай реакція на холод триває від 1-ї до 2-х годин і проходить самостійно. Однак в нечисленних випадках дана алергія може ускладнитися та призвести до анафілактичного шоку.

При легких проявах на шкірі цей стан не потребує лікування. Достатньо перейти у тепле приміщення. У складніших випадках так звані холодові алергії лікують системними антигістамінними препаратами та глюкокортикоїдами. 

Щодо профілактики, то головним чином усе залежить він організму та першопричини появи алергії. Як приборкати реакцію на холод – найкраще проконсультуватися з лікарем.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря.  

Джерело: новини ю info

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень