Активно купують, а от здають – не дуже: як поліція Рівненщини приймає зброю

Яка перебуває у незаконному обігу

Скористатися правом здати зброю та уникнути відповідальності жителі області зможуть до 31 жовтня, нагадують у поліції.

За чотири дні до поліції добровільно здали 53 одиниці зброї та спецзасобів, із них нарізної — 6, гладкоствольної – 28, саморобної – 10, холодної — 3, газових пістолетів, револьверів -1, пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями – 5, а також 6 набоїв до спецзасобів.

- Найчастіше під час місячників добровільної здачі зброї громадяни приносять зброю померлих близьких родичів для оформлення її у встановленому законом порядку. Однак маємо також випадок здачі жителем Костопільщини саморобного меча, якого він виготовив для вирубки сосни та впорядкування присадибної ділянки, — зазначив старший інспектор сектору контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи ГУНП Юрій Власюк.

Під час проведення місячника громадяни, які добровільно здадуть зброю, боєприпаси та вибухові матеріали, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності за її незаконне придбання та зберігання.

Добровільно здати вогнепальну, холодну зброю, боєприпаси, вибухові речовини та спеціальні засоби можна у територіальних відділах та відділеннях ГУНП, а також звернувшись до працівників дозвільної системи чи до дільничних офіцерів поліції області.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень