Активісти дозволили відновити електропостачання Криму

Зокрема, однієї ЛЕП

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенка" Рефат Чубаров.

Чубаров розповів, що 5 грудня лідери кримських татар мали розмову з президентом Петром Порошенком.

Було ухвалене рішення запустити електрику на півострів однією з 4 ЛЕП, а саме через гілку "Каховська - Титан".

Він зазначив, що максимальна потужність на цій лінії становить 220-250 МВт. Це, за словами Чубарова, дозволить забезпечувати електроенергією соціальні об'єкти в Криму.

Також він сподівається, що цей жест доброї волі з боку України призведе до звільнення арештованих у Криму кримськотатарських активістів.

При цьому голова Меджлісу попереджає, що відновлення енергопостачання однією ЛЕП може бути припинено наприкінці грудня цього року у випадку невиконання низки умов.

Крім того, Чубаров повідомив, що активісти блокади Криму припинять перевірки автотранспорту на адмінкордоні з півостровом після набуття чинності рішення уряду про заборону вантажоперевезень у Крим.

 Кабінет міністрів завершив розробку проекту постанови про обмеження поставок товарів, робіт і послуг на тимчасово окуповані та непідконтрольні центральній владі території України, її розгляд може відбутися у середу, 9 грудня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень