Актор Олександр Філіпенко як «справжній українець» виступив проти війни Путіна (ФОТО)

Та виїхав із Росії

Російський актор виступив проти військової агресії РФ і підтримав Україну. Наприкінці минулого року театр Мосzради («Моссовєта») не продовжив контракт із Філіппенком через його політичну позицію.

Народний артист РФ Олександр Філіпенко виїхав із Росії до Литви, розповіла телеканалу «Дождь» його дочка, театр Мосzради ще у листопаді не продовжив з артистом контракт через його відкриту антивоєнну позицію.

Також після початку війни концерти Філіпенка на різних майданчиках в РФ стали систематично скасовуватися різними органами влади.

За словами жінки, від'їзд 78-річного артиста безпосередньо пов'язаний із його політичною позицією через повномасштабну війну проти України.

Тож, наразі артист, відомий характерними ролями у кіно та роботою в театрах імені Вахтангова, «Моссовєта» та у Театрі на Таганці, живе у Вільнюсі.

На рахунку Філіпенка зйомки у 120 фільмах, серед яких «Гори, гори, моя зірка» (1969), «Бумбараш» (1972), «Ходіння по муках» (1977), «Там, на невідомих доріжках…» (1982),

«Мій друг Іван Лапшин» (1984), «Візит до Мінотавра» (1987), «Майстер і Маргарита» (1994).

Актор неодноразово виступав на захист політв'язнів у РФ і відомий відкритою незгодою з політикою Кремля.

Олександр Філіпенко: підтримка України

19 травня минулого року Олександр Філіппенко в День української вишиванки опублікував у себе в соцмережах знімок, на якому він сидить за столом у вишиванці.

«Про Київ згадую тільки словами Гоголя:

«З якимось невизначеним почуттям дивився Чичиков на будинки, стіни, паркан і вулиці, які, Бог знає, чи судила йому доля побачити ще коли-небудь протягом свого життя». Протягом мого життя явно ні, зате в спогадах — студія Довженка, каштани, друзі, затишок і тепло», — прокоментував актор свою фотографію.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Костя Культреґер

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень