Активісти тримають вже 28 кілометрів російських фур з Німеччини на кордоні між Польщею та Білоруссю (ФОТО/ВІДЕО)

Люди три доби блокують вантажі, що прямують до РФ

На пункті пропуску Козловичі-Кукурики на польсько-білоруському кордоні активісти другу добу блокують фури з вантажами, що прямують до Білорусі та Росії.

Як пише «Європейська правда», про це повідомляють учасники акції на своїх сторінках, інформація з’явилася і в польських ЗМІ, як Dziennik Wshodni.

Перші активісти вийшли на КПП з ранку суботи. Вони вимагають розширити європейські санкції у тому числі на дорожній транзит товарів.



За словами активістів Наталки Панченко та Жені Клімакіна, станом на день 13 березня черга фур досягла 28 кілометрів. Люди залишаються чергувати і на ніч.

«Це спонсорує вбивства наших співвітчизників», – каже учасник акції Олег, українець, що живе і працює у Варшаві.

Водії обурюються, заявляючи, що «не цікавляться політикою» і просто роблять свою роботу. Не всі погоджуються казати, що саме везуть. 

«Ми переконуємо їх, що потрібно дивитися ширше, а не просто робити свою роботу. Мовчання теж підтримує цю війну», – каже Олег.

Водіям фур роздають листівки:

«Те, що ви робите, лише продовжує кровопролиття. Ці товари не потрібні винуватцям агресії, вони потрібні її жертвам. Не будьте співучасниками злочинів проти людяності».

Блокаду планують продовжувати і цілий день 14 березня.

Представник податкової адміністрації у Любліні прокоментував, що більшість фур везуть товари не з Польщі, а інших країн ЄС, та що це товари, які не потрапили під санкції Євросоюзу. 

Речник уряду Польщі Пьотр Мюллер у суботу казав, що у ЄС наразі немає консенсусу щодо обмеження наземного перевезення товарів до Польщі. В МЗС зазначили, що на кордоні посилять контроль, щоб не допустити обходу санкцій на певні групи товарів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Теги: dsqyfGjkmofaehb
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень