Адвокат розповів про «розвод» водіїв на блокпостах. Як працює схема

Що потрібно знати у таких ситуаціях

Перевірка документів на блокпості іноді закінчується для водія підозрою на керування у п'яному вигляді. Людині пропонують подути в алкотестер або відмовитися. Деякі відмовляються пройти тест на алкоголь та отримують штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Що потрібно знати у таких ситуаціях розповів адвокат Роман Сімутін у своєму Telegram-каналі.

Які є нюанси та що потрібно знати

У випадку вашої незгоди з результатом алкотестера або незгодою пройти обстеження на місці, ви маєте право вимагати здати аналізи в лікарні, а поліцейські зобов'язані вас туди доставити.

— Двох останніх водіїв якраз і вдалося витягнути саме на цих аргументах, оскільки матеріали справи не мали незаперечних доказів, що поліцейські пропонували проїхати водію до лікарні.

 

І це не мої вигадки, а позиція Київського апеляційного суду викладена в ухвалі від 26.09.2022 року, - написав Сімутін.

Наявність відео з боді-камер у справі. Якщо відео не безперервне, апеляційний суд здебільшого не визнає його беззастережним самостійним доказом, оскільки воно має ознаки втручання та видалення.

Більше новин у телеграм-каналі Радіо ТРЕК

Пам'ятайте, що не можуть бути свідками особи, з приводу неупередженості яких є сумніви. Правозахисник уточнив, що у всіх його справах свідками залучалися хлопці з добровільних формувань, які несли з ними службу. А вони не можуть бути незалежними свідками.

Поради від адвоката

Коли у протоколі вам пропонують написати зауваження, то не пишіть: «Не пив, не згоден».

Обов'язково вкажіть, чому ви не згодні, наприклад: не доставили до лікарні, відмовили у повторному тесті, не дали можливості скористатися правовою допомогою, залучені упереджені свідки тощо. Тоді ваші шанси перемогти зростуть у геометричній прогресії.

— Щоправда, мав випадок, коли возили до лікарні, а потім склали протокол за відмову від наркотичного огляду – нахабно розвели водія.

 

І хоча у Деснянському суді ми програли, натомість виграли в апеляції, - резюмував правозахисник.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень