Абсолютна добровільність: в Міноборони розвіяли фейки про військову службу жінок

З 2014 року жодну жінку на фронт примусово не відправили

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

Заступниця Міністра оборони Ганна Маляр спростувала основні фейки щодо військового обліку жінок.

Зокрема вона наголосила на тому, що постановка жінок на військовий облік буде добровільною й розпочнеться лише після ухвалення закону.

До того ж в Україні нема потреби значно збільшувати кількість жінок на військовому обліку. 

Міноборони передало пропозиції змін до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» до Верховної Ради щодо добровільності постановки на облік жінок.

Просто зараз МО та комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки працюють над відповідним законопроєктом.

Постановка жінок на військовий облік встановлена законом, отже Міноборони та Генштаб не спроможні самостійно її змінити - це повноваження парламенту. Якщо парламент прийме зміни, Міноборони і Генштаб їх виконають.

- Разом із тим, для Збройних Сил залишається потреба в спеціальностях та фахівцях медицини, радіотехніки, харчових технологій. Тому, у разі прийняття змін до згаданого закону, Генштаб розробить зміни до переліку військово-облікових спеціальностей для жінок і скоротить перелік до оптимальної потреби. Ще раз нагадую - йдеться про добровільну постановку на військовий облік, - наголосила заступниця міністра.

До того ж з 2014 року жодну жінку на фронт примусово не відправили.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень