«Або платіть, або виходьте»: маршрутник відмовився везти матір загиблого на війні Героя (ФОТО/ВІДЕО)

За матір воїна оплатила проїзд дівчина, що була поруч

У неділю, 29 січня, водій маршрутного таксі № 138 відмовив у проїзді жінці. Пасажирка є матір'ю захисника, який віддав життя, захищаючи Україну від російських окупантів. 

У сюжеті NTA розповіли деталі неприємного інциденту.

Водій приміської маршрутки відмовив у безкоштовному проїзді матері загиблого Героя, десантника 80 ОДШБ Ігоря Гадяка, який загинув 1 жовтня 2022-ого року.

Про інцидент стало відомо зі слів очевидиці, однокласниці воїна Уляни Людкевич. Обидві жінки саме поверталися із Личаківського цвинтаря, де у Львові ховають загиблих захисників.

— Ми зайшли у транспорт і за хвилину водій сказав, що зайшло дві людини, а заплатила одна.

 

Я йому сказала, що жінка – матір загиблого військового, має посвідчення.

 

Він ніяк не відреагував. А на наступній зупинці він знову: або платіть, або виходьте, – розповіла Уляна Людкевич.

Попри те, що пасажирів обурила поведінка водія, він свою позицію не змінив. За матір воїна оплатила проїзд дівчина, що була поруч.

Уляна Людкевич каже, що найбільше вразила байдужість водія, який навіть не поцікавився посвідченням, мовляв, а звідки я маю знати, чия вона мама.

— Це була абсолютна байдужість, – додає однокласниця воїна.

Матір воїна коментувати подію відмовилася. Натомість представники перевізників після скандалу у соцмережі нагадують, що для безкоштовного проїзду у громадському транспорті потрібно мати спеціальне чорне посвідчення для членів сім’ї загиблого.

Додамо, що батьки військовослужбовців, які загинули, мають законне право на безкоштовний проїзд всіма видами транспорту та на 50% відсотків знижки при користуванні міжміськими видами транспорту.

Джерело: Варта 1

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень