А ви готові до територіальних поступок? Більшість українців бачать зрушення у боротьбі з корупцією − КМІС

Однак третина – ні. І серед них…

Готовність до територіальних поступок і  Корупція: що тут спільного?

Як виявляється,

Більше половини українців вважають, що в країні є спроби подолати корупцію і є позитивні зрушення, про що, зокрема, свідчать останні новини про затримання і арешти, водночас третина переконана, що це навпаки говорить про безнадійну корумпованість і відсутність будь-яких змін.

Такими є результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 29 вересня − 9 жовтня

Згідно з ними:

«Більшість українців − 59% − вважають, що в Україні дійсно є спроби боротися з корупцією та позитивні зрушення. Водночас істотна частка респондентів обирали варіант відповіді, що останні справи є свідченням «безнадійної корумпованості України і позитивних змін немає» (34%)».

Соціологи кажуть, що раніше не ставили запитання у такому формулюванні, тому важко однозначно говорити про динаміку настроїв.

Разом з цим повідомляється, що узимку 2022-2023 років КМІС проводив опитування щодо стану корупції і одним із запитань було «Як ви вважаєте, наскільки ефективно органами влади України ведеться боротьба з корупцією?».

«Якщо в 2018 році 25% відповіли «скоріше ефективно», то взимку 2022-2023 року – 50%.

 

Тому ми можемо обережно припускати, що зараз думки українців щодо боротьби з корупцією більш оптимістичні, ніж були до широкомасштабного вторгнення (і порівняно з тим, що було до Революції Гідності)".

Повідомляється, що по мірі руху на Схід стає менше тих, хто вважає, що в Україні дійсно є спроби боротися з корупцією. Хоча при цьому в інших регіонах, крім Сходу, більше тих, хто позитивно оцінює ситуацію, ніж тих, хто оцінює негативно.

Зокрема, на Заході 65% вважають, що боротьба є, проти 32%, які, навпаки, вважають Україну «безнадійно корумпованою».

 

У Центрі співвідношення 60% проти 34%, на Півдні – уже 53% проти 40%.

 

На Сході вже трохи більше тих, хто негативно оцінює ситуацію – 49% проти 45%, які вважають, що боротьба з корупцією є.

Також КМІС помітив, що готовність до територіальних поступок залежно від того, як оцінюють боротьбу з корупцією в Україні.

Зокрема, серед тих, хто негативно оцінив ситуацію з корупцією, 25% готові до територіальних поступок. А серед тих, хто бачать позитивні зрушення, – лише 4%.

Разом з цим, навіть серед тих, хто критично сприймає ситуацію з корупцією, переважна більшість (66%) виступають проти територіальних поступок (серед тих, хто позитивно оцінює ситуацію – 88% проти поступок).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень