А ти не звикай до війни, веди її, як в танці. Так легше, - Чоткий Паца з фронту (ВІДЕО)

Іван Мартинов запам’ятався рівнянам мемом «це мєрзость»

Скрін з відео Ukrainian Witness

Ukrainian Witness фільмує події в Україні, аби зберегти пам'ять про війну. Цей проєкт започаткував Віталій Дейнега, засновник фонду «Повернись живим». 

Героєм одного з випусків днями став Іван Мартинов з Рівненщини. Рівняни його добре пам'ятають як героя мему «це мєрзость». Згадували про Івана і від початку повномасштабного вторгнення, адже містяни знали, що Іван перебуває на фронті. 

У новому відео Чоткий Паца розповів, як був на майдані і отримав травму після сутички з «Беркутом». Був волонтером на майдані у Рівному, і ледве не отримав строк за статтею «масові заворушення». 

Для Івана Мартинова війна тримає уже 9 років. Він пішов служити в АТО, був в Авдіївці та Соледарі. Опанував фах парамедика, вивчився на артилериста, і каже, що готовий вчитися ще. 

Скрін з відео Ukrainian Witness

Порівнюючи АТО/ООС та війну від моменту повномасштабного вторгнення, зауважує, що зараз все набагато швидше і жорсткіше.

Коли тебе помічає дрон, я на годиннику засікав, ти маєш 6 секунд аби сховатися в бліндажку. Інакше все, посіче мінімум осколками, - розповідає Іван.

Перед 24 лютого у Чоткого Паци був період, коли він не служив. Зізнається, що в принципі нічим не займався, переважно пив.

Пив. Пив безбожно. Навіть батько не витримував, йшов з хати. Казав, сину, схаменися, - розповідає Іван.

Батько Івана священник, і зараз стосунки вже не такі драйвові, які були раніше, пригадує Мартинов молодший. Каже, що обидва дуже мовчазні, і можуть по пів дня в одній хаті не розмовляти. 

У грудні низка ЗМІ опублікували повідомлення про нібито загибель Івана на фронті.

Я злився. Бо це ж треба всіх обдзвонювати, казати «альо – я живий». Вдома то не дуже встигли перелякатися, бо я з дядьком того дня говорив, і взагалі зв'язок тримаю, то вони собі одразу якось вирішили, що то єрунда якась.

Усю розмову можете подивитися у прикріпленому відео. Автори проєкту зауважують, що Іван продовжує поповнювати фонд золотих цитат.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень