Зовсім не такі як у фільмах: як насправді виглядали наложниці гарему?

В ті часи уявлення чоловіків про жіночу красу було дивним

Згідно шиїтських законів в ті часи було заборонено знімати обличчя жінок, а вже тим більше мешканок гарему, тому говорити напевно про те, які канони краси переважали там, досить складно.

Втім, наймогутніша людина в країні могла собі дозволити порушити закон. Завдяки іранському правителю Насеру ад-Дін Шах Каджару, який правив з 1848 по 1896 рік, у нас є рідкісна можливість побачити, як насправді виглядали наложниці в гаремі.

Іранський правитель був досить освіченою для свого часу людиною і великим поціновувачем мистецтва.

 

На запрошення російського імператора Олександра II в 1873 році шах побував у Санкт-Петербурзі, де вперше в житті він побачив балет.

По поверненню додому Каджар наказав пошити всім своїм наложницям, а їх було близько 100, спідниці подібні тим, що були у балерин. Як виглядали жінки з гарему іранського правителя, який мав досить неординарний смак, покажуть фото, зроблені самим Каджаром або його придворним російським фотографом Антоном Севрюгиним.

У 1870-х роках в Тегерані російський фотограф Антон Севрюгин відкрив своє ательє, а пізніше став придворним фотографом іранського правителя. Севрюгин створив фотолітопис Ірану і за свої заслуги був нагороджений почесним титулом.

Російському фотографу дозволялося знімати самого шаха, його родичів чоловічої статі, придворних і слуг.

 

А за собою Каджар, затятий шанувальник фото, залишив право знімати свій гарем.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень