Таких прізвищ в Україні одиниці: перевірте своє у списку рідкісних

Деякі власники таких прізвищ вважають, що цей факт допомагав їм у житті

Список українських прізвищ різноманітний і в ньому можна зустріти як ті, які найчастіше зустрічаються в нашій країні, так і ті, що є вкрай рідкісними. У їх носіїв практично немає однопрізвищників. 

Так, наприклад, прізвище Безсмертний/Безсмертна — досить рідкісне в нашій країні. Її носій, на ім'я Сергій, який є уродженцем Кривого Рогу, поділився своєю історією із життя.

- Кілька разів мене прізвище рятувало від зайвої паперової тяганини... Мені кажуть: «Ой, яке у вас класне прізвище!» і ось ми пожартували, а далі все, як по маслу.

 

Ще при знайомстві допомагає. Наприклад, одного разу дівчина жартома сказала, що хотіла б таке прізвище. Скрізь, де б я не працював, мене запам’ятовують, — сказав він.

Також прізвище Кисіль-Загорянська вважається рідкісним в Україні. Киянка Марія, яка є її носієм, радіє, що вона майже не має однопрізвищників.

- На першому курсі я складала іспит з латини викладачці з прізвищем Кисельова. Хвилювалася, а тут вона мене запитує про історію мого прізвища. Я їй розповіла, вона розповіла мені своє.

 

Потім вона запитала у мене щось простеньке, я відповіла й отримала 4. Виявилося, викладачка вважає, що всі похідні прізвища Кисіль — родичі, — поділилася спогадами Марія.

А от українець із прізвищем Галілей, навпаки, скаржиться, що через таке оригінальне прізвище його завжди до дошки в школі викликали першим.

Джерело: ТСН 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень