3 тис. 700 грн для українців з 1 травня: що відомо про фейкову допомогу

Хоч і неправда, та ширилася як брехня по селу

Інформація про грошову виплату, що її мав отримати кожен українець з 1 травня 2023 року, йдеться про 3 тис. 700 грн, швидко поширилася у соцмережах. Але вона неправдива.

Уперше цю інформацію опублікували у Telegram-каналі Рівне Головне.

Якщо перейти за посиланнями, вказаними у повідомленні, потрапимо не на сайт соцвиплат чи допомоги, а на Telegram-канал Адвокат Мілер.

В одному з повідомлень каналу Мілера знаходимо інформацію про нову допомогу від держави.

Із 1 травня українці матимуть змогу отримати нову державну підтримку. Щоб одержати цю фінансову допомогу, необхідно звернутися до представників Пенсійного фонду. Ця підтримка спрямована на тих, хто перебуває в скрутному становищі, зокрема, ВПО, – пише Мілер.

За іншим посиланням у повідомленні Мілера йдеться про субсидії на неопалювальний сезон 2023.

У матеріалі надається інформація стосовно оформлення субсидій на сезон, що не опалюється, і куди звернутися для призначення виплат.

Проте у Пенсійному фонді, на який посилаються автори матеріалу, ніде не фігурує виплата у розмірі 3 тис. 700 грн.

Висновок: ця новина не є правдивою, ймовірніше, маніпулятивною та вирваною з контексту. Робиться це для того, аби збільшити кількість підписників на Telegram-канал.

Тому будьте обережні та завжди перевіряйте інформацію стосовно призначення нових виплат, аби не натрапити на шахраїв та розповсюджувачів неправдивої інформації.

До речі, що стосується нібито першоджерела інформації – сайту BBC Україна, то там такого матеріалу немає і ніколи не було.

На гарячій лінії Пенсійного фонду  підтвердили, що нової допомоги для українців у  розмірі 3700 грн з 1 травня немає та не було.

Жодних законодавчих актів з приводу такої виплати Пенсійний фонд не отримував, тому інформація є не правдивою, – додали на гарячій лінії.

Джерело: «Факти» 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень