За Україну воює майже 200 чеченців: хто вони?

Воюють за Україну, щоб потім боротись за Чечню

На боці України воюють від 150 до 200 чеченських добровольців, більшість – емігранти, нащадки бійців Першої чи Другої чеченських воєн.

Вони сформовані у трьох підрозділах – батальйон імені Джохара Дудаєва, названий на честь першого пострадянського президента незалежної Чечні; батальйон імені Шейха Мансура, який критикували за зв'язки з ісламістськими групами; і більш секретний батальйон, що співпрацює з українською військовою розвідкою, ГУР. Інформація про нього засекречена.

Чеченці добре пам'ятають депортацію їхнього народу, організовану Йосипом Сталіним у 1940-х роках, і зруйнований Борисом Єльциним Грозний, і нинішнє жорстокого правління московського сатрапа Рамзана Кадирова.

Чи не тому чеченці пліч-о-пліч воюють з українцями задля перемоги. З-поміж інших добровольців вони вирізняються найбільшою відданістю та ідеологічною свідомістю.

«Росія – як п’яний сусід. Одного разу він приходить до вас додому і хоче спалити його. Зловиш його, він втікає. Наступного дня він повертається тверезим і просить пробачення.

А потім приходить п’яним із пістолетом і вбиває твою дружину та дітей», – каже 45-річний командир з військовим позивним «Торто».

Зараз чеченці в основному задіяні в Бахмуті, де з великими втратами з обох сторін триває багатомісячна кривава битва. За жорстокість її  порівнюють з Першою світовою війною.

«Це справжнє пекло», — додає Торто, який живе в Україні з 2016 року, а до цього — у Німеччині.

По інший бік приблизно 12 000 чеченців, котрі воюють за Володимира Путіна. Відтоді як Росія вдерлася в Україну, їх кількість змінювалась. Та чеченці зневажають кадирівців, називають їх «несправжніми солдатами», боі вони в Україн лише за гроші. А ще висловлюють огиду, особливо через звірства, з якими їх пов’язують на цій війні.

Чеченці не сумніваються, що вони тут, щоб далі воювати за Чечню.  Поразка Росії в Україні обов'язково приведе до збройного повстання у їхній батьківщині, на Північному Кавказі, та й по всьому світу.

 «Повірте, коли Росія програє цю війну з Україною, вона не може існувати як держава. Це неможливо. Вона розвалиться», – каже Торто.

Чеченці разом із ЗСУ в очікуванні великого українського контрнаступу, на який покладають великі надії. Хоча знають, що перемогти Росію буде непросто, але боротьба має тривати.

Джерело: «Рolitico»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень