Список заборонених речей, які не можна прати в машинці

Бо речі можуть зіпсуватися

На щастя, наразі пральна машинка є чи не у кожному домі. Така техніка економить купу часу і сил. Але виявляється, прати у ній можна не все. Деякі речі можуть пошкодити машинку або втратити свій вигляд, розповів генеральний директор популярної в Європі служби пральної та хімчистки Laundryheap Деян Дімітров. Він каже, що деякі речі краще прати вручну або занести у хімчистку.

Бюстгальтери

Під час прання у машинці можуть пошкодитися кісточки бюстгальтера і сам барабан. Також застібки можуть застрягнути у стінках пральної машинки. Окрім пошкодженої машинки, може розтягнутися і сам бюстгальтер. Якщо дуже кортить випрати білизну у машинці, то використайте спеціальний мішечок.

Краватки

Ці предмети гардеробу зроблені з делікатних тканин – шовку або вовни. Тому вони можуть «сісти», втратити форму або просто забруднити інший одяг. Тому краватки варто прати виключно вручну.

Речі з прикрасами

Різні паєтки, ґудзики або блискавки необхідно прати дуже обережно. Такий одяг може застрягти під час прання серед іншого одягу. Експерт рекомендує видаляти бруд або плями з цього матеріалу губкою, або ж звернутися за допомогою у спеціальну службу.

Вироби з шовку

Майже всі шовкові речі вимагають хімчистки. Все тому, що високі температури та цикли віджиму можуть їх зіпсувати. Окрім того, барвники кольорового шовку часто можуть потрапити на інші тканини. Для домашнього прання таких речей треба використовувати спеціальний миючий засіб.

Взуття

Прання спортивного взуття в машинці не гарантує ідеальну чистоту: на шнурках, як правило, залишаються плями, які можна вивести тільки вручну. По-друге, якщо деякі частини кросівок виконані з делікатної тканини, вони можуть пошкодитися в процесі прання. 

Речі з мереживною обробкою

Спіднє, серветки або скатертини з мереживними елементами краще прати вручну. Якщо необхідно повернути первісну білизну цих речей, рекомендується занурити їх в розчин води та харчової соди (2 столові ложки соди на 1 літр води).

Головні убори з козирком

В результаті тривалого прання і віджимання козирки на головних уборах можуть деформуватися. Для таких речей більше підходить ручне прання без інтенсивного віджиму.

Серветки з мікрофібри

Виробники серветки з мікроволокон не рекомендують прати їх у машині, бо її механічний вплив позбавляє виріб поглинаючих якостей.

Джерело: Express

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень