У Рівному готуватимуть альпіністів-висотників

Та фахівців низки інших популярних професій, повідомив Віталій Коваль

У Рівному на базі вищого професійного училища №1 відкрили навчально-практичний центр «Сучасні висотні роботи у будівництві». Тут готуватимуть спеціалістів, які виконуватимуть роботи на висоті: покрівельник, монтажник систем вентиляції та кондиціонування, ремонтник висотних частин будинків, реставратор та інші.

Наразі на ринку праці це дуже популярні професії, адже у 2022 році в Україні стартує масштабна програма «Велика термомодернізація». На неї з держбюджету виділять 100 мільярдів гривень, аби зменшити споживання газу, каже голова облдержадміністрації Віталій Коваль:

- Це один з тих навчально-практичних центрів, які виробництва та будівельники області найбільше чекали. У 2022 році стартує програма «Велика термомодернізація».

 

На неї з держбюджету виділять 100 мільярдів гривень. За ці кошти вдасться утеплити багато будівель і тим самим скоротити споживання газу.

 

Тож сьогодні спеціалісти, які навчатимуться у цьому центрі, фактично створюватимуть незалежність України.

Віталій Коваль

Навчально-практичний центр «Сучасні висотні роботи в будівництві» реалізували у межах проєкту «Rivne work hub». Вартість проєкту – понад 3 млн грн. За ці кошти придбали будівельну люльку, автогідропідйомник та різноманітне спорядження для промислового альпінізму.

До слова, у Рівному відкрили 29 заклад в області, де навчають різним робітничим спеціальностям. До кінця року в області планують відкрити 30-тий навчально-практичний центр.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень