Як відрізнити якісне вершкове масло від підробки: поради експертів

Вершкове масло підробляють недобросовісні виробники найчастіше

В Україні виявили кілька тонн фальшивого вершкового масла.

З початку 2021 року було зафіксовано майже 200 порушень і вилучено з продажу 2,4 тонни продукту.

Як зазначають у Держпродспоживслужбі, вершкове масло підробляють недобросовісні виробники найчастіше.

Експерти розповіли, як можна відрізнити якісне масло від підробки й на що потрібно звернути увагу при покупці. Про це йдеться в матеріалі timeua.info.

Наштовхнутися на підробку вершкового масла можна навіть в перевірених торгових мережах. Під масло зазвичай маскують звичайний маргарин або спред.

  1. Склад. У якісному вершковому маслі тільки незбиране коров'яче молоко і вершки. Ніяких інших інгредієнтів там бути не повинно. Єдине, що допускається – добавки, які надають маслу більш солодкий, солоний або кислий присмак.

  1. Назва. Виробники намагаються ввести в оману покупця, і навіть під обгорткою «справжнього вершкового» масла ховається звичайний спред. На полицях магазинів варто звертати увагу на «масло вершкове», «масло селянське», «масло любительське», але звертайте увагу на інформацію, яка вказується дрібним шрифтом. Жирність масла починається від 82,2%, сільського – від 72,5%, а аматорського – від 78%.

  1. Ціна. Якісне масло не може коштувати дешево. Для того, щоб отримати кілограм масла, знадобиться 20 літрів молока. Виробництво масла виходить дорогим і тому кінцева ціна для споживача не може бути низькою. За пачку в 180 грамів справжнього вершкового масла не можуть просити менше ніж 40-45 гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень