10 простих способів знизити тиск без ліків (РЕКОМЕНДАЦІЇ)

Високий кров'яний тиск – небезпечний стан

Якщо не контролювати високий кров'яний тиск, то підвищується ризик серцевих захворювань та інсульту. Є декілька способів знизити артеріальний тиск природним шляхом без ліків, пише Medical News Today.

  1. Регулярно гуляйте і займайтеся спортом

Вправи – один з кращих засобів знизити високий кров'яний тиск. Регулярні заняття спортом допомагають зробити ваше серце сильнішим й краще перекачувати кров.

Фактично, 150 хвилин в тиждень помірних вправ, як-от ходьба, або 75 хвилин інтенсивних вправ, наприклад, біг, можуть допомогти знизити артеріальний тиск і поліпшити здоров'я серця.

  1. Пийте менше алкоголю

Вживання алкоголю може підвищити кров'яний тиск. Фактично, алкоголь пов'язаний з 16% випадків підвищеного артеріального тиску у всьому світі.

У той час, як деякі дослідження показали, що вживання алкоголю в невеликих або помірних кількостях може захистити серце, ці переваги можуть бути нівельовані побічними ефектами.

  1. Скоротіть споживання кофеїну

Кофеїн може викликати короткочасне, але різке підвищення артеріального тиску, навіть якщо у вас зазвичай тиск нормальний.

Якщо у вас високий кров'яний тиск, запитайте свого лікаря, чи слід вам обмежити або припинити вживання напоїв з кофеїном.

Щоб дізнатися, чи може кофеїн підвищувати ваш кров'яний тиск, виміряйте його перед тим, як випити чашку кави або іншого напою з кофеїном, а потім ще раз через 30-120 хвилин після цього.

Якщо ваш кров'яний тиск підвищується приблизно на 5-10 пунктів, ви можете бути чутливі до впливу кофеїну.

Якщо ви плануєте скоротити споживання кофеїну, робіть це поступово протягом декількох днів або тижнів, щоб уникнути головного болю.

  1. Стрес – ключовий фактор високого кров'яного тиску.

Коли ви перебуваєте в хронічному стресі, ваше тіло постійно в режимі боротьби або втечі. На фізичному рівні це означає збільшення частоти пульсу і звуження кровоносних судин.

Коли ви відчуваєте стрес, ви можете бути схильні вживати алкоголь або нездорову їжу, що може негативно вплинути на артеріальний тиск.

  • Слухайте заспокійливу музику: заспокійлива музика допомагає розслабити нервову систему.
  • Працюйте менше: багато роботи й стресові робочі ситуації зазвичай пов'язані з високим кров'яним тиском.

  1. Підтримуйте здорову вагу

Для людей з надмірною масою тіла схуднення може мати велике значення для здоров'я серця.

Згідно з дослідженням, втрата 5% маси тіла може значно знизити високий кров'яний тиск.

Це може допомогти вашим кровоносних судин краще розширюватися і звужуватися, полегшуючи перекачування крові.

  1. Киньте курити

Кожна затяжка сигаретного диму викликає невелике тимчасове підвищення артеріального тиску. Також відомо, що речовини, які містяться у тютюні, пошкоджують кровоносні судини.

  1. Зменште споживання доданого цукру і рафінованих вуглеводів

 

Все більше досліджень показують зв'язок між доданим цукром і високим кров'яним тиском.

Йдеться не тільки про цукор – усі рафіновані вуглеводи, наприклад ті, які містяться в білій муці, швидко перетворюються в цукор у вашому кровотоку і можуть спричиняти проблеми.

  1. Їжте ягоди

Ягоди не тільки смачні. Вони також багаті на поліфеноли, натуральні рослинні сполуки, корисні для вашого серця.

Поліфеноли можуть знизити ризик інсульту, серцевих захворювань і діабету, а також поліпшити кров'яний тиск, резистентність до інсуліну і системні запалення.

  1. Спробуйте медитацію або глибоке дихання

І медитація, і глибоке дихання можуть активувати парасимпатическую нервову систему. Ця система задіюється, коли тіло розслабляється, сповільнюючи частоту серцевих скорочень і знижуючи кров'яний тиск.

В одному дослідженні учасників попросили або зробити шість глибоких вдихів протягом 30 секунд, або просто посидіти спокійно протягом 30 секунд. У тих, хто робив вдих, тиск знижувався більше, ніж у тих, хто просто сиділи.

  1. Їжте продукти, багаті кальцієм

Люди, які споживають недостатньо кальцію, часто мають високий кров'яний тиск.

У той час як дослідження не довели ефективність добавок кальцію у зниженні артеріального тиску, раціон, багатий на кальцій, пов'язаний із нормальним тиском.

Для більшості дорослих рекомендована норма кальцію становить 1000 міліграмів (мг) в день. Для жінок старше 50 і чоловіків старше 70 – це 1200 мг в день (41).

Крім молочних продуктів, ви можете отримувати кальцій з листової капусти та іншої листової зелені, бобів, сардин і тофу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень