В Україні продають фальсифікат під виглядом сиру: як відрізнити підробку

Щоб збільшити вагу сиру, в нього нерідко додають крохмаль

На українському ринку з кожним роком тільки зростає частка фальсифікування харчових продуктів. З молочних найчастіше підробляють вершкове масло і сир.

Відрізнити на вигляд і на смак якісний сир від фальсифікату дуже складно. Перевірити можна тільки в лабораторії або в домашніх умовах, якщо знати кілька цінних споживчих лайфхаків, -  розповіли в Асоціації виробників молока.

Експерти рекомендують купувати сир тільки у перевірених виробників. Крім того, не варто купувати сир на стихійних ринках, оскільки там немає ніякого контролю за якістю продукції. На великих ринках сир проходить аналіз і тільки після отримання дозволу лабораторії може бути виставлений на прилавку.

Натуральний сир повинен бути виготовлений з натурального коров'ячого молока без будь-яких добавок. Якщо в продукт додані рослинні жири або гідрогенізоване масло, то він вважається фальсифікатом.

Перевірити сир на вміст небезпечної для здоров'я пальмової олії та інших видів олій можна в домашніх умовах. Наберіть в миску води і киньте в неї приблизно ложку сиру. Поява жовтих плям на поверхні води свідчить про наявність гідрогенізованого жиру в складі продукту.

Щоб збільшити вагу сиру, в нього нерідко додають крохмаль. З'ясувати це можна дуже просто. Капніть на шматочок сиру йод, якщо він тут же потемніє, значить, ви купили фальсифікат. Якщо сир не змінив кольору, то можете сміливо вживати продукт в їжу.

Найбільш складно підробити зернистий сир, тому купувати краще саме такий вид сиру.

Низька ціна - ще одна ознака підробки, оскільки на приготування 1 кг сиру потрібно до восьми літрів молока. Підрахуйте приблизну вартість сиру самостійно і не женіться за дешевим товаром.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень