Експерт шокувала прогнозом щодо змін клімату: що чекає на українців

«Тропічні ночі стануть нормою, а сніжного покрову взагалі не буде» (с)

Літо в Україні ставатиме гарячішим, зими будуть теплішими, а снігу ставатиме все менше. Такий прогноз для України дала кліматолог Світлана Краковська в інтерв'ю «Українській правді».

Кліматичне літо, яке в нас настає, коли середньодобова температура перевищує 15 градусів, буде набагато довше – триватиме на півдні не три місяці, а п‘ять. Три з них будуть з тропічними ночами, - каже фахівець.

За словами кліматолога, тропічні ночі – це явище, за якого температура вночі не опускається нижче 20 градусів.

Колись в нас таких ночей було декілька і лише в південних регіонах – Крим, узбережжя Чорного й Азовського морів. А наразі ми маємо їх і в Києві, і в Чернігові – декілька тижнів таких ночей на рік ми маємо абсолютно точно в останні роки, - розказала вона.

На фото: Світлана Краковська

Краковська прогнозує, що тропічних ночей в Україні ставатиме все більше.

У південному регіоні до середини сторіччя вони триватимуть понад місяць, наприклад. До кінця сторіччя – це буде буквально все календарне літо, - попередила кліматолог.

Щодо зим, то в Україні буде зменшуватися сніговий покрив.

За умови середнього рівня викидів він зникне до середини століття. Це не означає, що в нас не буде снігопадів чи сильних снігопадів – найімовірніше, вони будуть у другій половині зими та в її кінці. Їх ніхто не скасовує. Це означає, що сніг не буде лежати на поверхні, - пояснила спеціаліст.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень