У МОЗ розповіли, коли українці зможуть зняти маски

Прогнози не надто втішні

Фото із сайту Pexels
Фото із сайту Pexels

Українці зможуть зняти маски, якщо в країні буде високий рівень вакцинації або світ попрощається з COVID-19. Про це розповів головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю ТСН.

Також він зазначив, що найближчим часом від масок повністю не зможуть відмовитися навіть вакциновані українці.

Я б не радив їх знімати. Чому? Попри вже проведену вакцинацію, на те, що частина людей, які перехворіли, навіть на тлі поліпшення епідемічних показників міжнародні організації, ВООЗ, CDC вводять додаткову норму навіть для вакцинованих людей продовжувати носити маски, особливо, коли ми знаходимося в замкнутому просторі або якщо недостатній рівень вентиляції й ми не можемо гарантувати, що люди не заразяться, - пояснив санлікар.

На фото: головний санітарний лікар Ігор Кузін

Крім того, він вказав, що маски в приміщеннях українці будуть носити ще довго.

Я б не сподівався на колективний імунітет занадто сильно. Кількість українців, які перехворіли, не сильно велика. Проста математика показує, що це близько 2,5 млн осіб. Ми маємо попередні цифри дослідження з визначення тих, хто перехворів.

 

Попередні цифри говорять, що принаймні 32% перехворіло. Тобто, якщо 32% вже мають імунітет, плюс, якщо ми зробимо 10 млн щеплень, і, враховуючи темпи вакцинації, в осінній період ми вийдемо на 50-60% імунітету, - заявив Кузін.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень