Мохіто: як приготувати за 5 хвилин освіжаючий напій (РЕЦЕПТИ)
Дуже легко готується
Мохіто - один із найпростіших і найпопулярніших коктейлів влітку. Він рятує нас від спеки.
Класичний Мохіто
- Лайм – 1 шт.
- М'ята – 2 гілочки.
- Цукор коричневий – 2 ч. л.
- Білий ром – 50 мл.
- Вода мінеральна газована – ½ склянки
- Лід на смак.
Лайм покатати по столу вперед і назад, щоб сік всередині лайма відійшов. Нарізати на четвертинки й викласти в стакан. М'яту промити, злегка розтерти товкачем і викласти листя в стакан. Додати цукор і кубики льоду. Одночасно влити в склянку ром з водою і подавати.
Для кращого смаку напою: м'яту слід розтерти, щоб коктейль просочився її ароматом.
Безалкогольний мохіто
- Свіжа м'ята – 10 г.
- Лайм – ½ штуки
- Спрайт – 150 мл.
- Лід – 8 кубиків.
- Тростинний цукор – 1 ч. л.
Лайм нарізати й викласти в келих. Додати м'яту і тростинний цукор, розім'яти. Додати лід і перекласти суміш в шейкер або збити блендером. Потім вилити в стакан і залити спрайтом. Декорувати коктейль кружечком лайма і листом м'яти.
Радіо Трек: НОВИНИ