Від маленької героїні-українки, яка винесла братів і сестру з вогню, відмовилися батьки (ВІДЕО)

За мужність і героїзм дівчинка отримала нагороду з рук президента України

На Закарпатті від 13-річної Софії Рознійчук, яка врятувала від смерті своїх братів і сестру, відмовилися батьки.

У 2018 році дівчинка при пожежі винесла з палаючого будинку чотирьох братів і сестру, - повідомляє пресслужба ДСНС у Закарпатській області.

Дівчинка за мужність і героїзм отримала нагороду з рук президента України Володимира Зеленського і стала лауреатом Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник 2019».

Софія розповіла, що після пожежі вона з сім'єю жила на вулиці, а потім її забрали соціальні працівники. Однак молодших дітей батьки згодом забрали з дитбудинку, а Софію залишили.

Будинок, в якому виросла Софійка, згорів повністю і відновленню не підлягає. На перший час багатодітну сім'ю прихистили знайомі. Але пізніше майже вся сім'я опинилася на вулиці й Софію рідний батько і прийомна мати змушували просити милостиню, - повідомило видання «КП в Україні».

Начальник служби у справах дітей Рахівської райдержадміністрації Олена Кокіш розповіла, що вони пів року шукали батька Софії, щоб він прийшов до дівчинки в дитячий будинок, але той поїхав до Києва. Інших дітей виховує мачуха Софії.

Зараз маму Софії позбавили батьківських прав. Соцпрацівники також вже звернулися до суду, щоб і у батька Софії забрати права на дитину. Відомо, що чоловік живе з 7 своїми молодшими дітьми й новою дружиною, а мати — у Вінниці, вона також відмовляється бачитися з дочкою.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень