Найпопулярніші туристичні локації Карпат: відпочинок в горах

Є з чого обирати

Через пандемію подорожувати за кордоном стало складніше, відповідно туристи шукають гідний відпочинок в Україні. Справді красиві локації можна зустріти в Карпатах, які нічим не поступаються закордонним.

Вухатий Камінь

Ця гора увійшла до списку найпопулярніших туристичних маршрутів у Карпатах. Її висота 1864 метри, а особливість вершини – наявність безлічі скель химерних форм.

 Особливо приваблює туристів панорама, яка відкривається звідси.

Віадук у Ворохті

Залізничний кам'яний арковий міст через річку Прут на Івано-Франківщині у селищі Ворохта. Він є одним з найстаріших та найдовших віадуків Європи: довжина 200 метрів, а протяжність центральної арки – 30 метрів.

Скелі Довбуша

Це скельно-печерний комплекс на висоті 668 метрів, який розташований неподалік від села Бубнища в Івано-Франківській області. Скельні виступи утворились тут приблизно 70 мільйонів років тому.

Водоспад Шипіт

Найкрасивіший на Закарпатті водоспад Шипіт входить в список семи природних чудес України. Він розташований на північних схилах гірського масиву Полонина Боржава в глибокій ущелині річки Пилипець.

Піп Іван Чорногірський

Ця вершина висотою 2028 метрів приваблює мандрівників з усіх куточків України. Її особливість – кам'яна будівля колишньої обсерваторії – найвище розташована споруда в Україні, в якій постійно жили й працювали люди.

Туристичні маршрути Чорногорою є найпопулярнішими в Карпатах, бо всього за 4 – 5 днів можна пройти весь хребет та піднятися на всі двотисячники: Говерла, Бребенескул, Ребра, Петрос, Піп Іван та Гутин Томнатик.

Озеро Синевир

Поїздка в Карпати не може обійтися без відвідування найбільшого високогірного озера України – Синевиру. Воно розташоване в Закарпатській області недалеко від Межигір'я й займає цілих 7 гектарів.

Джерело: 24 канал

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень