Як 9 січня привертали у дім багатство: народні прикмети

9 січня віряни вшановують пам’ять Святого Великомученика Стефана

Традиційно цього дня люди йдуть до церкви, щоб помолитися Святому Стефану. Вважалося, що Стефан приносить в дім добробут і достаток, якщо сьогодні йому помолитися і попросити допомогти з грошима - обов’язково допоможе.

Щоб захистити житло від відьом, по кутах двору 9 січня ставили осикові кілки. Вірили, що жодна відьма після цього у двір зайти не зможе.

Наші предки дотримувались таких прикмет для покращення матеріального становища:

Вірили, що у період святок не варто викидати хлібні крихти, зібрані зі столу. Викидаючи їх у відро для сміття, ви символічно туди ж відправляєте свій достаток. Краще крихти згодувати птахами або додати в їжу домашнім тваринам. Тоді весь рік удача буде вам посміхатися, а гроші – текти в руки.

9 січня брали красиву коробочку і клали в неї велику купюру і не витрачали її протягом року. Час від часу відкривали коробочку і милувалися банкнотою. Вірили, що така купюра буде притягувати грошові потоки.

Також на День Степана було популярним ворожіння на заміжжя. Дівчата розсипали на столі насіння і потім його перераховували. Якщо виходило парне число, то в цьому році дівчина зустріне свою долю і вийде заміж. Якщо ні, то рік буде невдалим для любовних романів.

Щоб захистити коней від хвороб їх 9 січня поїли посрібленою водою. Воду пропускали через срібне сито або наливали з відра, в якому лежав срібний предмет. Також вірили, що кінь, випивши такої водиці, весь рік буде спокійним і слухняним.

Народні прикмети на 9 січня

Якщо в цей день город оббити осиковими кілками, то ніяка нечисть в нього не ввійде.

Снігопад обіцяє хороший урожай грибів і ягід.

Якщо день сонячний і морозний, то рік буде врожайним.

На вулиці не видно маленьких пташок – буде снігопад.

Туман стоїть над полем – до тепла.

Червоний місяць – до снігу і м’якої погоди.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень