9 вересня в м. Рівне урочисто відзначать 35 річницю створення Народного Руху України

Згадуватимуть – як це було

У понеділок, 9 вересня, в Органній залі Рівненської філармонії пройдуть урочистості. Тут відзначатимуть 35 річницю створення Народного Руху України.

Події, до якої Рівне та Рівненщина мали безпосереднє відношення.

Нагадаємо, що

І-й (установчий) з'їзд Руху відбувся 8-10 вересня 1989 року в Києві у конференц-залі Київського політехнічного інституту, під назвою «Народний Рух України за перебудову».

 

У Народному Русі об'єдналися тоді люди різних політичних переконань — від ліберальних комуністів до осіб, що сповідували ідеї інтегрального націоналізму.

 

Але домінували в організації настрої національної демократії.

Головою оргкомітету Установчих зборів Руху був народний депутат СРСР Володимир Яворівський (ліворуч)

Загалом, перед тоді вели: діячі мистецтва із Києва, дисиденти з різних частин України та активна громадськість переважно з західних областей.

Серед них не останню роль грала й Рівненщина.

Згадати ті часи та людей, як піднімали прапор боротьби за Незалежність України, власне, й зберуться небайдужі у понеділок, 09 вересня, в Органній залі.

 

Вхід вільний:

Відомо, що серед іншого під час урочистостей будуть демонструватися архівні фото та відеоматеріали часів кінця 80-х та початку 90-х.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень