ТОП-9 ознак психологічної в'язниці: як зрозуміти, що ви в ній опинилися

Визначити, чи токсична ваша друга половинка, зовсім не важко

Токсичні стосунки – зовсім не прояв пристрасного кохання, а психологічна в’язниця. Як зрозуміти, що ви в ній опинилися, і вибратися з неї без втрат?

Головним критерієм у цьому питанні буде наявність у вас сильного внутрішнього дискомфорту. Якщо після спілкування з людиною ви почуваєтеся пригнічено, відчуваєте страх чи емоційно виснажені, значить, вам не пощастило – ви зв’язалися з «катом».

Маніпулювання – небезпечний вид взаємовідносин. Як тільки один починає його застосовувати, другий починає страждати. І найчастіше в останній ролі виступає жінка. Щоб захищатись, потрібно знати ворога в обличчя.

Розпізнати маніпулятора допоможуть такі особливості поведінки, на які слід звернути увагу:

1. Він змушує вас відчувати провину.

Головне завдання - грати на ваших слабкостях. Навіть у тих ситуаціях, коли ви спочатку впевнені у своїй правоті, з’являються думки, що ви щось зробили неправильно, що ви в чомусь завинили.

2. Він посідає позицію жертви.

Такий «нещасний» маніпулятор активно тиснутиме на почуття жалю, демонструватиме слабкість.

3. Він може використати погрози.

В арсеналі такої людини завжди є фрази типу «Якщо ти не зробиш цього, то я…», «Вибирай: або я, або…». 

4. Вам погано від спілкування з цією людиною, але ви його не припиняєте.

5. Ви підлаштовуєтеся під настрій цієї людини.

Не можете просто підійти та спокійно поспілкуватися. Вам потрібно відстежувати, в якому він настрої, шукати вдалий момент. Але це практично ніколи не виходить: маніпулятор не в дусі й тріпає вам нерви. Причому після цього ви почуваєтеся погано, а йому, навпаки, добре.

6. Вам складно зрозуміти, що відбувається у стосунках.

Все заплутано, багато недомовленостей, сумнівів, підозр, один сказав іншому, другий третьому. У вас може виникати бажання “почати з чистого аркуша” і зробити все більш зрозумілим, але реалізувати план не виходить.

7. Ви відчуваєте, що людина вас обманює, але все одно сумніваєтесь у цьому.

Ваша самооцінка падає. Ви не вірите у себе, починаєте думати, що взагалі в житті нічого не розумієте. Сумніваєтеся вже не тільки у своїй позиції у конкретних стосунках – сумніви починають пронизувати всі сфери вашого життя.

8. Періодично відчуваєте сильний страх, напади сильної тривоги чи панічні атаки.

Причини цих переживань найчастіше не пов’язані із ситуацією: вас можуть турбувати страшні сни, девальвація гривні, вигадані хвороби. Страхи доводять вас до почуття безвиході та розпачу.

9. Після спілкування з людиною у вас немає сили.

Ви почуваєтеся, як вичавлений лимон, як людина, чию кров висмоктав вампір.

Якщо ви спостерігаєте у себе хоча б 5-7 ознак – отже, ви справді перебуваєте у сильній емоційній залежності від чоловіка. І поки не стало пізно – робіть щось з цим, інакше ризикує перетворитися на його тінь.

Джерело: Затишок 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень