800 фур гумдопомоги не можуть потрапити на Донбас

Близько місяця діє заборона на діяльність організацій ООН на території "ДНР" й "ЛНР"

Про дію заборони розповідає представник ОБСЄ в контактній групі з врегулювання ситуації в Україні Мартін Сайдік, пише «Коммерсантъ». Влада так званих республік пояснює таку міру неправильно оформленими документами, які були представлені структурами ООН.

За словами Марка Сайдіка, підготовлено 16 тис. тонн гуманітарної допомоги (близько 800 вантажівок), але доставка не може бути здійснена. Мова йде не тільки про продовольчу групу, там і будматеріали, і інші вантажі, необхідні для відновлення інфраструктури регіону.

Представник ОБСЄ заявив, що влада "республік" зобов'язала всі організації, які доставляють гуманітарну допомогу, подати заяву та отримати акредитацію в Донецьку і Луганську. Організації, які не зробили це, з 25 вересня позбавлені допуску на територію "ДНР" й "ЛНР".

Зазначимо, що Росія з літа 2014 року направляє в зону бойових дій на Донбасі так звані «гуманітарні конвої» - колони вантажівок, зміст яких нікому не відомий, оскільки українські прикордонники, митники, а також представники Міжнародного комітету Червоного Хреста не мають можливості оглядати вантажі.


 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень