8 помилок, які заважають нам відпочити у вихідні

Ми всі їх робимо

Фото - depositphotos.
Фото - depositphotos.

Зазвичай субота й неділя пролітають непомітно. Ви відчуваєте, що зовсім не відпочили й не готові до нового робочого тижня. У чому ж причина?

Ви намагаєтесь переробити всі справи

Коли настають вихідні, дуже легко захопитися і спробувати переробити всі справи за два вихідні дні. Таке навантаження не тільки не дає організму відпочити, а й посилює стрес через всі заплановані завдання, які необхідно виконати до понеділка.

Приносите роботу додому або надолужуєте недороблене

Щоб знизити стрес та запобігти вигоранню, важливо відмовлятися під час відпочинку від занять, пов'язаних із роботою. Наберіться ввечері сміливості та відключіть сповіщення робочих чатів, електронної пошти. Виділіть собі час для перевірки повідомлень та листів – не більше однієї години на день і не перед сном.

Шумні вечірки та алкоголь з друзями

Багато хто помилково вважає, що спілкування з друзями є невіднятною частиною відпочинку у вихідні.  Втім, зустрічайтеся з друзями за чашкою кави або обідом у будні, а не влаштовуйте масштабні вечірки до пізньої ночі у вихідні.  

Переїдання

Іноді можна побалувати себе чимось смачненьким, але краще уникати переїдання. Постарайтеся не сильно змінювати свої звички харчування у вихідні та не переїдайте, сидячи біля екрана телевізора або комп'ютера.

Зависання у соціальних мережах

Потоки кумедних коротких відео з котиками, чужі сторінки в соцмережах – і кілька годин пролітає непомітно. А потім накриває усвідомленням, наскільки безцільно ви витратили половину вихідного в той час, як ваші друзі публікують щасливі фото.

Невміння перемикатися

Постійні думки про події буднів та повторне переживання викликають сильну втому та занепокоєння. Не варто починати думати про роботу в неділю – це точно зіпсує вам відпочинок.

Перегляди серіалів до глибокої ночі

Відсутність нормованого сну у вихідні – ще одна важлива помилка, яка заважає відпочити. Спокуса подивитися улюблений серіал до пізньої ночі велика, але якщо хочете добре відпочити, доведеться це перебороти..

Відсутність фізичного навантаження

Фізичні вправи необхідні для хорошого здоров'я, але може бути складно знайти мотивацію ходити у спортзал на вихідних. Намагайтеся знайти цікаві способи залишатися активними.  

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень