7 причин, чому потрібно їсти чорний шоколад

Чорний шоколад містить поживні речовини, які позитивно впливають на наше здоров’я. Виготовлений із насіння дерева какао, він є одним із найкращих джерел антиоксидантів на планеті

Дослідження показують, що чорний шоколад може поліпшити стан здоров’я та знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань. 

Пропонуємо вам ознайомитись із “+” вживання чорного шоколаду:

1. Чорний шоколад дуже поживний

Якщо ви купуєте чорний шоколад з високим вмістом какао, то він справді поживний.

Він містить велику кількість заліза, магнію, міді, марганця, калію, фосфору, цинку та селену. У шоколаді також є цукор, але якщо ви споживаєте його з розумом, то він позитивно вплине на ваш організм, та кофеїн. Однак останній не змусить вас не спати вночі, так як його кількість дуже мала.

2. Він є джерелом антиоксидантів

Ви коли-небудь чули щось про ORAC? Мова іде про здатність поглинати радикали кисню. Суть полягає в тому, що чим більше кисню буде доставлятись в клітини організму, тим менше вони пошкоджуватимуться при взаємодії з молекулами вільних радикалів.

Чорний шоколад “наповнений” органічними сполуками і є джерелом антиоксидантів. В одному із досліджень було вказано, що чорний шоколад містить їх більше, аніж деякі фрукти (наприклад, чорниця).

3. Чорний шоколад може поліпшити кровообіг

Флаванол, який знаходяться в какао, допомагає понизити кров’яний тиск та покращити кровообіг. Він стимулює ендотелій виробляти фізіологічно активні речовини. Серед них оксид азоту, який розслабляє артерії та знижує опір кровообігу і кров’яний тиск.

Із зниженим кров’яним тиском шанси захворіти на такі хвороби серця як серцева недостатність, миготлива аритмія чи атеросклероз суттєво зменшуються. 

4. Знижує рівень холестерину

Какао, що входить до складу шоколаду, знижує рівень ліпопротеїдів низької щільності (ЛПНЩ або “поганий холестерин”) в крові, який може закупорити вени та засмітити внутрішні стінки артерій, перешкоджаючи нормальній роботі кровоносної системи. Потужні антиоксиданти в чорному шоколаді також попереджують окислення ЛПНЩ, а це в свою чергу знижує ризик інфаркту та інсульту.

Клінічні дослідження свідчать, що какао може підвищити рівень ліпопротеїдів високої щільності (ЛПВЩ, або “добрий холестерин”) в крові. Поки що не з’ясовано, завдяки чому це відбувається. Можливо, завдяки присутності флавоноїдів або теоброміну в какао. Низький рівень ЛПНЩ та високий ЛПВЩ зменшує ризик захворювань на коронарний атеросклероз та попереджує виникнення інфаркту.

5. Чорний шоколад може знизити ризик серцево-судинних захворювань

Експеримент, коли частина людей їла чорний шоколад, а частина — білий, показав, що в першому випадку учасники мали менший рівень глюкози в крові і ліпопротеїду низької щільності, але разом з тим високий рівень «хорошого» холестерину в порівнянні з тими, хто їв білий шоколад.

Однак, незважаючи навіть на ті показники, що чорний шоколад допомагає в боротьбі з серцевими хворобами, дослідник наголошують, що не потрібно ним зловживати. 

6. Захищає шкіру від сонця

Флавоноїди можуть захистити вашу шкіру від ультрафіолетових променів, поліпшити приплив крові до шкіри та запобігти її лущенню. Тому якщо ви збираєтесь відпочивати на пляжі, за два тижні до цього почніть їсти чорний шоколад.

7. Він поліпшує функціональність мозку

Хороші новини все ще не закінчуються. Окрім всього вище сказаного, чорний шоколад також може поліпшити функцію мозку. 

Як показало дослідження, вживання шоколаду сприяє припливу крові до мозку. Какао може поліпшити когнітивні функції у літніх людей з психічними розладами.

Також воно містить стимулюючі речовини, такі як кофеїн та теобромін. Вони можуть бути основною причиною поліпшення функціональності мозку за короткий проміжок часу.

І на завершення хочемо додати: є багато доказів того, що какао, як і чорний шоколад, позитивно впливає на здоров’я людини, особливо його користь полягає в здатності знизити ризик виникнення серцево-судинних захворювань. 

Але це не означає, що шоколаду потрібно споживати багато. Просто з’їжте шматочок чи два, і насолодіться ним.

Також майте на увазі, що більшість шоколаду, який продається, не є справжнім. Тому вибирайте якісний, органічний, темний, вміст какао в якому - 70%. Чорний шоколад може містити цукор, але його кількість, зазвичай, дуже низька.

І, мабуть, одна з найкращих для багатьо

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень