75% знижки на комунальні послуги: як отримати

Максимальні знижки передбачені для учасників бойових дій

Українцям, які мають статус учасника бойових дій передбачені знижки на оплату житлово-комунальних послуг. Розмір максимальної пільги 75%. При цьому знижку розраховують від встановленої норми споживання, незалежно від доходів, пояснила начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Олена Корчака.

Для отримання знижки на оплату ЖКГ необхідно подати дві заяви:

  • про внесення відомостей до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги (ЄДАРП)
  • про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг;

Ця пільга є довічною. Виключення тільки для тих пільговиків, які використовують пічне опалення та скраплений газ для приготування їжі, для отримання пільги на ці послуги мають звертатися щороку.

УБД які користуються пільгами, мають повідомляти уповноважені органи про зміну всіх обставин, які впливають на надання пільг. Тому, при зміні у складі сім’ї чи місця проживання, зміні в переліку послуг, на які здійснюється призначення пільг, необхідно повторно подати заяву з урахуванням нових обставин, що впливають на надання пільг.

Якщо людина має право на пільги згідно з кількома законами, до ЄДАРП включається уся інформація про учасника бойових дій, проте з-поміж усіх можливих варіантів пільговик обирає одну підставу для пільги.

Заява з необхідними документами подається до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України, уповноваженої посадової особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади, або ЦНАПу;

Документи також можна подати дистанційно, через офіційний вебсайт Мінсоцполітики, або вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua/

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень