7 мудростей Сократа, які люди розуміють лише з віком

Про що варто знати

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Відомий філософ Стародавньої Греції Сократ своїми глибокими ідеями залишив незабутній слід у філософії.

Є 7 фраз відомого філософа, справжню глибину сенсу яких можна повністю зрозуміти лише на пізніх етапах життя.

«Якщо у людини мало друзів, значить, у неї великий життєвий досвід»

Подорослішавши, ми ретельно обираємо тих, кого підпускаємо до себе ближче, з ким проводимо час, шукаємо схожість інтересів та переконань.

«Здоров'я — це не все, але все без здоров'я — це ніщо»

Здоров'я — це одне з найцінніших благ у житті людини. Якщо ми маємо здоров'я, ми можемо забезпечувати себе всім необхідним, займатися улюбленою справою, отримувати задоволення від життя і будувати плани на майбутнє.

«Пізнай самого себе»

Старість приносить мудрість, яка дозволяє зрозуміти істинність наших переконань, що сприяє глибокому особистісному зростанню.

«За гроші можна купити постіль — але не сон; їжу — але не апетит; ліки — але не здоров'я; слуг — але не друзів; жінок — але не кохання; житло — але не домівку; розваги — але не радість; вчителів — але не розум»

Важливо не тільки гнатися за грошима, а зосереджувати увагу на більш глибоких та значущих аспектах існування для справжньої самореалізації та щастя.

«Ніхто вам не ворог, ніхто вам не друг, але кожна людина — ваш учитель»

Замість того, щоб ділити всіх на дві категорії — ворогів та друзів, з віком розумієш, що й ті, й інші у твоєму житті для чогось потрібні.

«Знайдіть роботу, яка вам подобається, і вам не доведеться працювати жодного дня у своєму житті»

Понад 90% людей працюють не за фахом, а за потребою. Швидше за все, відсотків 70 не люблять свою роботу, а працюють лише тому, що вони мають цілий спектр зобов'язань перед дітьми, сім'єю, банками (кредити та іпотеки), тому виходить замкнене коло. А уявіть, що якби всі люди займалися тим, що їм подобається — є ті, хто хоче бути вчителем, вихователем, лікарем, будівельником, продавцем. Усі були б на своїх місцях, із радістю ходили на роботу, посміхалися б своїм клієнтам. Робота була б не обов'язком, а джерелом особистого задоволення та внутрішньої мотивації. Світ став би іншим.

«Людина не досягає щастя не тому, що вона його не хоче, а тому, що вона не знає, в чому воно полягає».

Людина завжди шукає щастя, але часто плутає його із задоволенням, яке дає короткочасну радість. Щастя — це щось глибше і постійне, що не може бути досягнуто за одну ніч. Воно складається з безлічі факторів та різних аспектів життя: сім'ї, кар'єри, дружби.

Джерело: УкрМедіа

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень