6 ударів ножем після питання «Ви українці?»: деталі вбивства 17-річного баскетболіста (ФОТО)

Розповів батько хлопця, який вижив

Батько 18-річного українського баскетболіста Артема Козаченка розповів, що під час нападу в Оберхаузені його син отримав шість ножових поранень. На щастя, німецькі лікарі зуміли врятувати життя парубка, а ось друг Артема, 17-річний Володимир Єрмаков, помер під час операції.

Артем Козаченко та батько

За словами батька, спортсмени до останнього намагалися уникнути конфлікту із компанією місцевих тінейджерів, проте ті цілеспрямовано вийшли за ними з автобуса, а потім – атакували.

У коментарі «Сніданок з 1+1» Артем Козаченко-старший підтвердив, що його син та Вова товаришували з самого дитинства, грали у Києві за одну команду. А потім, рятуючись від російської агресії, у 2023 році разом опинилися у Дюссельдорфі та продовжили кар'єру в молодіжній команді місцевого клубу ART Giants.

У суботу, 10 лютого, саме напередодні чергового матчу Володимир, Артем та його дівчина вирушили погуляти до торгового центру в Оберхаузені CentrO. Близько 20:00 баскетболісти зайшли в автобус до головного залізничного вокзалу, щоб сісти на поїзд до свого будинку в Дюссельдорфі.

— За ними якраз сідала велика компанія хлопців західноазійської зовнішності.

 

Приблизно чоловік вісім. І вони відразу почали провокувати: штовхнули Артема, штовхнули ногою Вову.

 

Наші діти не реагували, вони все розуміли, – передав Козаченко-старший слова сина.

Володимир Єрмаков та Артем Козаченко

Але німецькі підлітки все одно не давали спортсменам спокою. Коли Артему та Вові вже треба було виходити на своїй станції, вони запитали: «Ви українці?» Хлопці відповіли, що так, і вийшли на залізничному вокзалі.

— Ті пошепталися між собою, вийшли за ними й почали кричати слідом. За словами Артема, звучало «Шайзе Україна».

 

Потім вони підбігли, ударили дівчину Артема, ударили по обличчю Артема.

 

Почалася штовханина, хлопців почали забивати, – розповів Козаченко.

І тільки коли Артем і Вова вже були в крові, в бійку втрутилися незнайомці, що перебували на вокзалі:

— Коли збоку почали підходити люди, нападники почали тікати. Хлопці лягли, почали затикати рани, викликали «швидкі», поліцію...

Автовокзал в Оберхаузені

Єрмакова та Козаченка встигли доставити до лікарні, проте поранення Володимира виявилися несумісними з життям. А Артем, попри шість ударів ножем, витримав операцію і вже потихеньку одужує. Стан важкий, але стабільний. Його дівчина, на щастя, сильно не постраждала.

Проте внаслідок конфлікту на вокзалі поранення отримали ще двоє молодих людей – 14-річний сирійський хлопчик із Гельзенкірхена та 13-річна німкеня з ліванським корінням.

Артем Козаченко-старший підтвердив, що поліція затримала одного підозрюваного.

 

Раніше стало відомо, що завдяки камерам відеоспостереження правоохоронці зуміли ідентифікувати двох нападників.

 

Головним підозрюваним є 15-річний школяр турецького походження із Гельзенкірхена.

Попри свій юний вік, він уже добре знайомий поліції, бо встиг здійснити кілька нападів та пограбувань. Другим нападником є 14-річний німець грецького походження з Херне, який також відомий служителям правопорядку. Проте 14-річного підозрюваного у вбивстві українського баскетболіста відпустили через недостатню кількість доказів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень