5 помилок, які шкодять автоматичній коробці передач

[media=220089]Коробка передач - один з найбільш вразливих елементів автомобіля. Особливо, якщо трансмісія автоматична.

На жаль, автомобілісти мають шкідливі звички, які прискорюють знос таких коробок.

5 найпопулярніших помилок:

1. Різкі ривки

Будь-який автомобіль не любить різких стартів, проте саме автоматична трансмісія найгірше відгукується на таку форму експлуатації. Страждає гідротрансформатор, який коштує солідних грошей.

2. Швидка парковка

Активуючи функцію «Parking» можна тільки після того, як автомобіль повністю зупиниться. Деякі водії смикають заповітний важіль ще до того, як машина завмре на місці. Рано чи пізно, від такого зламається зуб, який утримує трансмісію в стані блокування.

3. Використання «нейтралки» в пробках

Вельми популярна помилка, якої припускаються навіть досвідчені автомобілісти - це використання нейтральної передачі з приводу і без. Від таких дій пальне не економиться. Зате зношуються фрикційні елементи АКПП.

4. «Нейтралка» на спуску

Ще одна згубна помилка, яка може привести до дорогого ремонту, причому не тільки коробки. Проблема полягає в тому, що подібне використання дуже швидко зношує вали коробки передач.

5. Буксирування

Буксирування - річ надзвичайна. Однак, варто всіляко уникати цієї процедури, якщо керуєш машиною з АКПП. Все тому, що «автомат» куди більш делікатна установка, ніж стара-добра «механіка». Будь-яка спроба буксирування або використання причепа може погано скінчитися для такого автомобіля.

За матеріалами видання Kurs.com.ua

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Олег Нечидюк

Олег Нечидюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень