«50 тисяч мало, треба мінімум – 100?»: заробітну плату прокурорів вимагають збільшити

Рада прокурорів звернулася до Шмигаля

Війна не шкодує нікого. Навіть прокурорів, які – не підлягають мобілізації. Їм тепр гостро забракло грошей.

Як повідомляє «Судово-юридична газета»

Рада прокурорів України звернулася до Прем’єр-міністра з проханням доручити Міністерству фінансів припинити дискримінаційну практику штучного заниження розміру посадового окладу прокурорів.

Денис Шмигаль. Фото з відкритих джерел

Як зазначили у Раді прокурорів, з 1 січня 2021 року розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, який застосовується для визначення посадового окладу прокурора окружної прокуратури, залишається «замороженим» на рівні 1 600 гривень.

Характерно, що при цьому Рада прокурорів не оголошує – яким же насправді є типовий оклад прокурорського працівника в Україні, де, крім всього іншого, існують ще й усілякі надбавки за вислугу, звання і т.п.

Нам говорять лише про умовне число «Х» для подальшого розрахунку, вимагаючи збільшити його з 1600 грн. до 2102 грн.

 

Не кажучи вже й про те, що прокурорам в Україні традиційно видають державні квартири під приватизацію у кожному населеному пункті, до якого їх переводять і т.п.

Так чи інакше, але під дописом відомого українського економіста Олександра Охріменкана цю тему – вдалося прочитати такі коментарі:

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень