50 експоліцейських вийшли на страйк у Чернігові. Деякі приїхали з Рівного? (ФОТО)

Спочатку втекли, а потім все ж вернулися

Зліва — мешканці Чернігівщини, які понад місяць були в окупації, справа — обурені звільненням поліцейські

У Чернігові відбувся мітинг, на який вийшли 50 звільнених поліцейських. Подія сталася ще у квітні, але розголосу набула нещодавно. Виявляється, правоохоронців обурило те, що їх звільнили, повідомив у Фейсбуці Oleg Posternak.

У лютому почалася війна і поліцейські втекли

Від початку повномасштабного наступу Чернігівська область була в епіцентрі буремних подій. Там один за одним рашисти окуповували населені пункти. Місцеві мешканці, які не встигли вчасно виїхати з місця активних бойових дій, опинилися в окупації. Люди як ніколи потребували захисту від тих, хто давав присягу захищати Україну. Однак низка поліцейських вирішили рятувати не свою країну, а свою сім’ю. Принаймні так вони пояснили те, що втекли з області. Правоохоронці вивезли свої родини на захід країни, а потім не знайшли шляхів додому.

Мовляв, мости були зруйновані, доріг не було тощо.

Страйк поліцейських

Тож керівництво прийняло рішення усіх, хто покинув робоче місце у найважчий час, звільнити. Управління поліції чітко пояснило причину звільнення: самовільне залишення місця дислокації, категорична відмова виконувати посадові обов’язки та захищати Батьківщину.

Важливим у цій історії є те, що поліцейським точно не потрібно було особисто вивозити родини, адже керівництво поліції організувало евакуацію їхніх сімей.

- Просто коли наркотики кришувати і повій шманати – то це майстри, а коли треба виконувати функції в умовах воєнного часу – «то треба про родину подбати».

 

Всі ці виправдовування від дорослих чоловіків – до біса смішні.

 

Особисто знаю поліцейського, який не покинув службу в своєму місті, при цьому домовився про евакуацію своєї родини. Всі живі і здорові.

 

Він під час гарячих обстрілів виконував свої функції, не озираючись на обставини. І голодував, і разом із товаришами допомагав людям. Виявляється, можна ж залишатись правоохоронцем, - пише Oleg Posternak.

Тож Oleg Posternak дякує всім правоохоронцям, які залишились на своїх робочих місцях, виконували свої функції та допомагали цивільному населенню під час складних обставин.

Oleg Posternak

Р.S. Чи були серед тих поліцейських, які прийшли на страйк, ті, хто відсиджувався у Рівному – поки невідомо. Від початку повномасштабної агресії росії на Рівненщину прибуло понад 60 тисяч ВПО, понад 10 тисяч з них — тимчасово оселилися у Рівному. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень