5 звичок із СРСР: від чого потрібно назавжди відмовитися, щоб не жити минулим

Забудьте про них і це покращить вам життя

З часів розпаду СРСР минуло понад 30 років, але багато хто досі живе за радянськими звичками, що склалися через дефіцит та зубожіння.

Давайте розглянемо, від чого настав час відмовитися, щоб полегшити собі життя.

Відкладати все найкраще на потім

У радянських людей був постійний дефіцит нових речей і люди жили в очікуванні кращих часів. Тож відкладали все найкраще на потім. Смачні цукерки для чаювання з гостями, які могли ніколи не навідатися. Модний одяг одягали тільки на великі заходи, а меблі покривали плівками та пледами, щоб вони довше залишалися новими.

Звичка все доїдати

Багато хто з нас з дитинства привчений все доїдати до кінця. А другі страви обов'язково їсти із хлібом. Ця звичка сформувалася у зв'язку з нестачею продовольства в СРСР і бажанням надовго вгамувати голод.

Борщ їли протягом трьох днів, поки він не закінчиться. Могли навіть їсти не найсвіжіші продукти, аби нічого не викидати.

Вирішувати справи за блатом

У СРСР було важливо скрізь мати «своїх» людей і всі питання вирішувати за блатом. І досі деякі люди навіть за маленьку послугу несуть шоколадку чи каву, щоб «підкріпити» дружні стосунки.

Звичка носити вдома старі речі

Крім того, що найкращий одяг відкладався на важливі та рідкісні заходи, так ще була звичка носити по дому речі, які давно варто було викинути. У домашньому гардеробі були розтягнуті треники та заношений халат.

Залежати від думки інших 

Переконання, що чужа думка важливіша за власну, міцно засіла в головах радянських людей. Вважалося нормальним перейматися тим, що подумає про людину колектив, сусіди, родичі.

Як тоді, так і сьогодні це призводить до того, що люди обмежують себе в словах та вчинках, відмовляються виявляти себе та жити вільно. Досі багато хто боїться засудження.

Джерело: Мета

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень